|
|
|
Ingredience
- ciabatta 2 kusy
- česnek 5 stroužků
- rostlinné máslo 100 g
- mozzarella 3 kusy
- žampiony 15 kusů
- ricotta nebo pomazánkové máslo 250 g
- česnek 4 stroužky
- zelené pesto 1 dávka
- parmezán 250 g
- nasekaná petržel 1 hrst
- olivový olej na pokapání 1 dávka Celý recept Plněné žampiony
Ingredience
- kuskus 1 šálek
- hrozinky 50 g
- sušené nasekané meruňky 50 g
- pšeničný sirup 2 lžíce
- drcené ořechy 1 hrst
- sůl 1 špetka
- skořice 1 špetka Celý recept Celkem chutný kus
Ingredience
- hlíva ústřičná nebo šitake 500 g
- cibule 4 kusy
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- brokolice 1 kus
- zelená paprika 1 kus
- uvařená nebo konzervovaná cizrna 100 g
- řasa nori 1 lžíce
- mletá červená paprika 1 lžíce
- hořčice 2 lžíce
- majoránka 1 lžička
- sójová omáčka 200 ml
- sezamový olej 1 dávka
příloha:
Ingredience
- mrkev 2 kusy
- celer 100 g
- růžičková kapusta 10 kusů
- rýžové nudle 1 hrst
- řasa wakame 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- kurkuma 1 lžička
- muškátový oříšek 1 špetka
- jedna a půl lžíce miso pasty 1 dávka
- konopný olej 1 dávka
- ocet 1 dávka Celý recept Zeleninová polévka
Ingredience
- čokoládové celozrnné sušenky 225 g
- máslo 50 g
- míchané ovoce (jahody, maliny, borůvky) 450 g
- práškový cukr 1 lžíce
- pomazánkové máslo nebo měkký sýr 450 g
- želatina 1 balení
- pomerančová čokoláda 350 g
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
- plnotučná smetana 600 ml Celý recept Lenčin cheescake
Ingredience
- jehněčí kotlet 1500 g
- máslová dýně 600 g
- olivový olej 1 dávka
- fenykl 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- vlašské ořechy 50 g
- špalda 200 g
- cuketa 2 kusy
- zelené fazole 1 svazek
- parmezán 20 g
- čerstvá petrželka 1 hrst
- rozmarýn 1 dávka
- tymián 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
tahini dresink:
Ingredience
- sušené houby 50 g
- máslo 30 g
- olej 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- čerstvé houby 500 g
- středně velké brambory 4 kusy
- smetana na vaření 250 ml
- zelená petržel (ne kudrnka!) 1 svazek
- česnek 4 stroužky
- zeleninový vývar 1 l
- kopr 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Houbová polévka
Ingredience
- lilek 750 g
- kozí sýr 150 g
- tomatové pyré 1 kus
- česnek 3 stroužky
- drcená rajčata 1 konzerva
- olivový olej 1 dávka
- ocet balsamico 1 dávka
- piniové oříšky 1 hrst
- pesto 3 lžíce
- čerstvá bazalka 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Pečený lilek s kozím sýrem
- 60 dkg vepřové kýty,
- 20 dkg očistěného špenátu,
- 1 šálek vývaru,
- 1 lžičku Wei-su,
- 1 lžíci máčeného škrobu,
- 2 vejce,
- 2 lžíce žlutého vína,
- 1 lžíci sójové omáčky,
- 1 lžíci oleje,
- špetku hrubě mletého jamajského pepře,
- 1 lžičku hrubě mletých chilli papriček,
- rýži,
- špetku soli,
- olej na smažení
Celý recept Šuei-ču-žou
- 2 fenykly,
- menší ciabatta
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku,
- 1 citrón,
- mozzarella,
- panák olivového oleje,
- malý panák octa,
- nakládaný zelený pepř,
- strouhaná citrónová kůra,
- malinový džem,
- mleté vlašské ořechy
- 1/2 lžíce cukru,
- sůl, pepř
Celý recept Teplý fenyklový salát s mozzarellou
- 1 bažanta,
- 50 g špeku,
- 1 l bílého vína,
- 2 dcl smetany,
- 2 lžíce másla,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 2 cibule,
- 1 mrkev,
- kousek celeru,
- 1 petržel,
- divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
- citrónovou šťávu,
- trochu cukru, sůl
Celý recept Bažant na bílém víně
- 60 dkg telecí pečeně,
- litr silného bujónu,
- 10 dkg anglické slaniny,
- 10 dkg másla,
- sýr gruyere,
- brambory,
- 1 cibule,
- 1 jablko,
- sůl, pepř,
- olej
Celý recept Zapečené brambory se sýrem gruyere a telecí pečení
- 4 mušle sv. Jakuba
- slunečnicový olej
- máslo
- šupinková mořská sůl
Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.
Hráškové ragú
- přepuštěné máslo
- hrášek
- jablko
Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.
Hráškové pyré
- vařený hrášek
- smetana
- mletý pepř
- sůl
Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.
Potřebovat budeme ještě i bylinky. Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.
Zdroj: Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1361-musle-sv-jakuba-s-hraskovym-pyre-a-ragu/ [On-line 14.12.2013]
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář