reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné žampiony

Ingredience

  • ciabatta 2 kusy
  • česnek 5 stroužků
  • rostlinné máslo 100 g
  • mozzarella 3 kusy
  • žampiony 15 kusů
  • ricotta nebo pomazánkové máslo 250 g
  • česnek 4 stroužky
  • zelené pesto 1 dávka
  • parmezán 250 g
  • nasekaná petržel 1 hrst
  • olivový olej na pokapání 1 dávka Celý recept Plněné žampiony

Slovenská vánoční oplatka

Ingredience

Celkem chutný kus

Ingredience

  • kuskus 1 šálek
  • hrozinky 50 g
  • sušené nasekané meruňky 50 g
  • pšeničný sirup 2 lžíce
  • drcené ořechy 1 hrst
  • sůl 1 špetka
  • skořice 1 špetka Celý recept Celkem chutný kus
 

Nemaďarský perkelt

Ingredience

  • hlíva ústřičná nebo šitake 500 g
  • cibule 4 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • brokolice 1 kus
  • zelená paprika 1 kus
  • uvařená nebo konzervovaná cizrna 100 g
  • řasa nori 1 lžíce
  • mletá červená paprika 1 lžíce
  • hořčice 2 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • sójová omáčka 200 ml
  • sezamový olej 1 dávka

příloha:

Zeleninová polévka

Ingredience

  • mrkev 2 kusy
  • celer 100 g
  • růžičková kapusta 10 kusů
  • rýžové nudle 1 hrst
  • řasa wakame 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • kurkuma 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • jedna a půl lžíce miso pasty 1 dávka
  • konopný olej 1 dávka
  • ocet 1 dávka Celý recept Zeleninová polévka

Pečená Hokkaidó

Ingredience

Lenčin cheescake

Ingredience

  • čokoládové celozrnné sušenky 225 g
  • máslo 50 g
  • míchané ovoce (jahody, maliny, borůvky) 450 g
  • práškový cukr 1 lžíce
  • pomazánkové máslo nebo měkký sýr 450 g
  • želatina 1 balení
  • pomerančová čokoláda 350 g
  • lístky máty na ozdobu 1 dávka
  • plnotučná smetana 600 ml Celý recept Lenčin cheescake

Pečené jehněčí kotletky

Ingredience

  • jehněčí kotlet 1500 g
  • máslová dýně 600 g
  • olivový olej 1 dávka
  • fenykl 2 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • vlašské ořechy 50 g
  • špalda 200 g
  • cuketa 2 kusy
  • zelené fazole 1 svazek
  • parmezán 20 g
  • čerstvá petrželka 1 hrst
  • rozmarýn 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

tahini dresink:

Houbová polévka

Ingredience

  • sušené houby 50 g
  • máslo 30 g
  • olej 1 lžíce
  • cibule 2 kusy
  • mrkev 2 kusy
  • čerstvé houby 500 g
  • středně velké brambory 4 kusy
  • smetana na vaření 250 ml
  • zelená petržel (ne kudrnka!) 1 svazek
  • česnek 4 stroužky
  • zeleninový vývar 1 l
  • kopr 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Houbová polévka

Pečený lilek s kozím sýrem

Ingredience

  • lilek 750 g
  • kozí sýr 150 g
  • tomatové pyré 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • drcená rajčata 1 konzerva
  • olivový olej 1 dávka
  • ocet balsamico 1 dávka
  • piniové oříšky 1 hrst
  • pesto 3 lžíce
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Pečený lilek s kozím sýrem

Šuei-ču-žou

  • 60 dkg vepřové kýty,
  • 20 dkg očistěného špenátu,
  • 1 šálek vývaru,
  • 1 lžičku Wei-su,
  • 1 lžíci máčeného škrobu,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce žlutého vína,
  • 1 lžíci sójové omáčky,
  • 1 lžíci oleje,
  • špetku hrubě mletého jamajského pepře,
  • 1 lžičku hrubě mletých chilli papriček,
  • rýži,
  • špetku soli,
  • olej na smažení

Celý recept Šuei-ču-žou

Teplý fenyklový salát s mozzarellou

  • 2 fenykly,
  • menší ciabatta
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 citrón,
  • mozzarella,
  • panák olivového oleje,
  • malý panák octa,
  • nakládaný zelený pepř,
  • strouhaná citrónová kůra,
  • malinový džem,
  • mleté vlašské ořechy
  • 1/2 lžíce cukru,
  • sůl, pepř

Celý recept Teplý fenyklový salát s mozzarellou

Bažant na bílém víně

  • 1 bažanta,
  • 50 g špeku,
  • 1 l bílého vína,
  • 2 dcl smetany,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 2 cibule,
  • 1 mrkev,
  • kousek celeru,
  • 1 petržel,
  • divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
  • citrónovou šťávu,
  • trochu cukru, sůl

Celý recept Bažant na bílém víně

Zapečené brambory se sýrem gruyere a telecí pečení

  • 60 dkg telecí pečeně,
  • litr silného bujónu,
  • 10 dkg anglické slaniny,
  • 10 dkg másla,
  • sýr gruyere,
  • brambory,
  • 1 cibule,
  • 1 jablko,
  • sůl, pepř,
  • olej

Celý recept Zapečené brambory se sýrem gruyere a telecí pečení

Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú

  • 4 mušle sv. Jakuba
  • slunečnicový olej
  • máslo
  • šupinková mořská sůl

Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.

Hráškové ragú

  • přepuštěné máslo
  • hrášek
  • jablko

Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.

Hráškové pyré

  • vařený hrášek
  • smetana
  • mletý pepř
  • sůl

Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.

Potřebovat budeme ještě i bylinky. Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.

Zdroj: Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1361-musle-sv-jakuba-s-hraskovym-pyre-a-ragu/ [On-line 14.12.2013]


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.