|
|
|
- základní rybí vývar 750 ml,
- 300 g rybích filetu bez kosti, nejlépe 4 druhy ryby (kapr, losos, krevety, treska),
- 150 ml zakysané 30 % smetany,
- 1/2 červené papriky,
- 2 pokrájená spařená rajčata bez slupky,
- 3 stroužky česneku,
- 1 cibule,
- pórek,
- petrželka,
- šťáva z 1 citrónu,
- olivový olej,
- sůl, pepř
Celý recept Rybí polévka z trouby
- 2 kg kapří hlavy a zbytky z porcí,
- 2 cibule,
- 2 mrkve,
- ½ celeru,
- ½ pórku,
- 1,5 l vody,
- 0,5 l bílého vína,
- panák vermutu nebo porto,
- 4 bobkové listy,
- 2 větvičky čerstvého tymiánu,
- 2 lžíce másla
- plochá petržel,
- lžička celého pepře,
- mořská sůl
Celý recept Základní rybí vývar
Ingredience
- tempeh 2 kusy
- dýně hokkaidó 140 g
- batáty 250 g
- celer 100 g
- máslo ghí 50 ml
- slunečnicová semínka 40 g
- smetana (možno i kysaná) 30 ml
- máslo 40 g
- sůl a pepř 1 špetka
rucolový salát:
- rukola 200 g
- avokádo 1 kus
- cherry rajčátka 1 hrst
dresink:
na rozměr plechu cca 30 × 35 cm
Ořechový korpus
- 150 g másla
- 150 g krystalového cukru
- 4 žloutky
- 120 g vlašských ořechů
- 70 g hrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 4 bílky
Celý recept Opilý Izidor
Těsto
- 350 g hladké mouky (může být i celozrnná pšeničná jemně mletá)
- 300 g másla
- 3 žloutky
- 3 lžíce Amareta (mandlový likér)
Ořechová náplň
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce vody
- 4 lžíce sladké smetany
- citronová kůra
- 3 mleté hřebíčky
Na obalení
Ingredience:
- 150 g másla
- 1 dl medu
- 2 dl cukru
- 1 dl smetany
- 450 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 2 lžičky mleté skořice Celý recept Norské zázvorové perníčky
Ingredience
- loupaná rajčata 500 g
- zakysaná smetana 200 ml
- cibule 100 g
- česnek 12 g
- máslo 50 g
- tymián a bazalka 1 dávka
- zelená petržel 3 snítky
- cukr 40 g
- pohanka 50 g
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Tomatová polévka
Ingredience
- hořká čokoláda 200 g
- vejce 3 kusy
- cukr 150 g
- máslo 50 g
- hladká mouka 70 g
- bílý řecký jogurt 200 ml
- čerstvé maliny 100 g Celý recept Čokoládové fondány
Ingredience
maso:
- krkovička 500 g
- tymián 1 dávka
- jemně nasekaný rozmarýn 2 větvičky
- čerstvě mletý pepř 1 špetka
- rýže na rizoto 300 g
- zeleninový vývar 1 l
- šalotka nebo jarní cibulka 2 kusy
- jemně strouhaný celer 3 lžíce
- máslo (ideálně přepuštěné) 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- kůra z půlky řádně omytého citronu 1 dávka
citronová omáčka:
Ingredience
- červené fazole (možno v plechovce) 300 g
- střední cibule 2 kusy
- rajčata (možno v plechovce) 150 g
- olivový olej 1 dávka
- kousek másla 1 dávka
- olej 1 dávka
- mrkev 1 kus
- menší celer 1 kus
- jarní cibulka 1 kus
- smetana 50 ml
- kurkuma dle chuti 1 dávka
- chilli paprička 1 kus
- čerstvá bazalka 1 dávka
- parmezán 50 g
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Fazolová polévka
Ingredience
tatarák z lososa:
- filety z lososa bez kůže 100 g
- česká hořčice 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- žlutá cibule 1 kus
- červená cibule 1 kus
- mletý bílý pepř (může být i černý) 1 dávka
- citronová nebo limetková šťáva 1 dávka
- křepelčí vajíčko 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
steak z lososa bez kůže:
- vykostěný steak z lososa bez kůže 100 g
- červená cibule 1 kus
- ocet balsamico 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- rucola 1 balení
- cherry rajčátka 1 dávka
- bazalka (nebo jiné čerstvé bylinky) 1 dávka Celý recept Lososové variace
Ingredience
- listové těsto 500 g
- hladká mouka na podsypání 1 dávka
- vejce 1 kus
- moučkový cukr 1 dávka
- smetana na vaření 50 ml
- čokoláda na vaření 100 g
- broskev 4 kusy Celý recept Trubičky s čokoládou
Ingredience
pečená kachna:
- větší kachna 1 kus
- špek nebo slanina 100 g
- kořenová zelenina 150 g
- kmín 1 dávka
- tymián 1 dávka
- grilovací koření 1 dávka
- kus sádla 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- sůl 1 špetka
červené zelí:
- naložené červené zelí 1 kg
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- cukr 1 dávka
- kmín, sůl a pepř 1 dávka
- bobkový list 1 kus
karlovarský knedlík:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář