reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka z trouby

  • základní rybí vývar 750 ml,
  • 300 g rybích filetu bez kosti, nejlépe 4 druhy ryby (kapr, losos, krevety, treska),
  • 150 ml zakysané 30 % smetany,
  • 1/2 červené papriky,
  • 2 pokrájená spařená rajčata bez slupky,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 cibule,
  • pórek,
  • petrželka,
  • šťáva z 1 citrónu,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř

Celý recept Rybí polévka z trouby

Základní rybí vývar

  • 2 kg kapří hlavy a zbytky z porcí,
  • 2 cibule,
  • 2 mrkve,
  • ½ celeru,
  • ½ pórku,
  • 1,5 l vody,
  • 0,5 l bílého vína,
  • panák vermutu nebo porto,
  • 4 bobkové listy,
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu,
  • 2 lžíce másla
  • plochá petržel,
  • lžička celého pepře,
  • mořská sůl

Celý recept Základní rybí vývar

Dýňové škvarky, tempeh

Ingredience

  • tempeh 2 kusy
  • dýně hokkaidó 140 g
  • batáty 250 g
  • celer 100 g
  • máslo ghí 50 ml
  • slunečnicová semínka 40 g
  • smetana (možno i kysaná) 30 ml
  • máslo 40 g
  • sůl a pepř 1 špetka

rucolový salát:

  • rukola 200 g
  • avokádo 1 kus
  • cherry rajčátka 1 hrst

dresink:

 

Opilý Izidor

na rozměr plechu cca 30 × 35 cm

Ořechový korpus

  • 150 g másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 4 žloutky
  • 120 g vlašských ořechů
  • 70 g hrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 bílky

Celý recept Opilý Izidor

Ořechové raviolky

Těsto

  • 350 g hladké mouky (může být i celozrnná pšeničná jemně mletá)
  • 300 g másla
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce Amareta (mandlový likér)

Ořechová náplň

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce vody
  • 4 lžíce sladké smetany
  • citronová kůra
  • 3 mleté hřebíčky

Na obalení

Norské zázvorové perníčky

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 1 dl medu
  • 2 dl cukru
  • 1 dl smetany
  • 450 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 2 lžičky mleté skořice Celý recept Norské zázvorové perníčky

Avokádový crème brûlée

Ingredience

Tomatová polévka

Ingredience

  • loupaná rajčata 500 g
  • zakysaná smetana 200 ml
  • cibule 100 g
  • česnek 12 g
  • máslo 50 g
  • tymián a bazalka 1 dávka
  • zelená petržel 3 snítky
  • cukr 40 g
  • pohanka 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Tomatová polévka

Grilovaný kozí sýr

Ingredience

Čokoládové fondány

Ingredience

Citronové rizoto s krkovičkou

Ingredience
maso:

  • krkovička 500 g
  • tymián 1 dávka
  • jemně nasekaný rozmarýn 2 větvičky
  • čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • rýže na rizoto 300 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • šalotka nebo jarní cibulka 2 kusy
  • jemně strouhaný celer 3 lžíce
  • máslo (ideálně přepuštěné) 2 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • kůra z půlky řádně omytého citronu 1 dávka

citronová omáčka:

Fazolová polévka

Ingredience

  • červené fazole (možno v plechovce) 300 g
  • střední cibule 2 kusy
  • rajčata (možno v plechovce) 150 g
  • olivový olej 1 dávka
  • kousek másla 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • mrkev 1 kus
  • menší celer 1 kus
  • jarní cibulka 1 kus
  • smetana 50 ml
  • kurkuma dle chuti 1 dávka
  • chilli paprička 1 kus
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • parmezán 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Fazolová polévka

Lososové variace

Ingredience
tatarák z lososa:

  • filety z lososa bez kůže 100 g
  • česká hořčice 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • žlutá cibule 1 kus
  • červená cibule 1 kus
  • mletý bílý pepř (může být i černý) 1 dávka
  • citronová nebo limetková šťáva 1 dávka
  • křepelčí vajíčko 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

steak z lososa bez kůže:

  • vykostěný steak z lososa bez kůže 100 g
  • červená cibule 1 kus
  • ocet balsamico 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • rucola 1 balení
  • cherry rajčátka 1 dávka
  • bazalka (nebo jiné čerstvé bylinky) 1 dávka Celý recept Lososové variace

Trubičky s čokoládou

Ingredience

  • listové těsto 500 g
  • hladká mouka na podsypání 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • moučkový cukr 1 dávka
  • smetana na vaření 50 ml
  • čokoláda na vaření 100 g
  • broskev 4 kusy Celý recept Trubičky s čokoládou

Kachna s červeným zelím

Ingredience
pečená kachna:

  • větší kachna 1 kus
  • špek nebo slanina 100 g
  • kořenová zelenina 150 g
  • kmín 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • grilovací koření 1 dávka
  • kus sádla 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • sůl 1 špetka

červené zelí:

  • naložené červené zelí 1 kg
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • cukr 1 dávka
  • kmín, sůl a pepř 1 dávka
  • bobkový list 1 kus

karlovarský knedlík:

  • rohlíky 6 kusů
  • dva hrnky hrubé mouky 1 dávka
  • vejce 2 kusy
  • pažitka 1 svazek
  • hrnek mléka 1 dávka
  • troška kypřícího prášku 1 dávka
  • sůl 1 dávka Celý recept Kachna s červeným zelím

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.