reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové roládky se sýrovým pestem

Potřebujeme:

Hovězí svíčková v mundurku

4 porce

  • 600 g hovězí pečeně na svíčkovou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 hrsti směsi bylinek (pažitka, petrželka)
  • 200 g listového těsta
  • hladká mouka na podsypání

brambory s jogurtovou omáčkou

  • 4 větší brambory
  • 100 g přírodního jogurtu
  • směs čerstvých bylinek
  • olivový olej
  • sůl

marinovaná cuketa

Ferdův burger

4 porce

  • 600 g mletého hovězího masa
  • (90 % hovězí zadní, 10% hovězí hrudí)
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • 4 plátky čedaru
  • 4 velké housky

obloha

 

Grilované žampiony s mletým masem

4 porce

  • 12 větších žampionů
  • ½ kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 1 malá cibule
  • olej
  • 1 vejce
  • hrst sekané petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

rajčatovo-papriková směs

Studený jablečný dortík s piškoty

Ingredience

Hovězí na červeném víně

Ingredience

  • hovězí přední maso (nebo telecí líčka) 1 kg
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel) 350 g
  • cibule 1 kus
  • sušší červené víno na podlití 500 ml
  • trošku demi-glace (koncentrovaný vývar) 1 dávka
  • olej na opečení masa 1 dávka

bramborová kaše:

Žampiónový krém

Ingredience

  • čerstvé žampiony 500 g
  • cibule 1 kus
  • vývar (může být kuřecí či zeleninový) 1 l
  • máslo 2 lžíce
  • zakysaná smetana k podávání 1 kelímek
  • petrželka na ozdobení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Žampiónový krém

Francouzský kachní rillettes

Ingredience

Zapékané hovězí na anglický způsob

Pro 6 osob

  • 750 g mletého hovězího masa
  • 250 ml vývaru
  • Extra panenský olivový olej
  • 1 cibuli, nadrobno nakrájenou
  • 2 mrkve, očištěné a nadrobno nakrájené
  • 200 g hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • Hladkou mouku na poprášení
  • 1 polévkovou lžíci rajčatového pyré
  • Několik kapek worcestrové omáčky
  • ½ polévkové lžíce čerstvých lístků tymiánu
  • 1 polévkovou lžíci čerstvých lístků rozmarýnu, nasekaných
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • Sůl a čerstvě namletý

Na brambory:

Čokoládový fondant s malinovou omáčkou

Ingredience
fondant:

  • hořká čokoláda (70% kakaa) 100 g
  • máslo 100 g
  • hladká mouka 60 g
  • vejce 4 kusy
  • cukr krupice 100 g
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček 1 dávka

malinová omáčka:

Hovězí na červeném víně

Ingredience

  • hovězí kližka 1 g
  • hovězí vývar 100 ml
  • rostlinný olej 50 ml
  • mrkev 2 kusy
  • cibule 2 kusy
  • celer 300 g
  • nakrájené žampiony 8 kusů
  • červené víno 300 ml
  • kvalitní rajský protlak 3 lžíce
  • máslo 50 g
  • petržel 1 lžíce
  • brambory na kaši 600 g
  • mléko 250 ml
  • kus másla na dochucení kaše 1 dávka
  • sůl 1 špetka Celý recept Hovězí na červeném víně

Babiččina pórková polévka

Ingredience

Špenátový slaný koláč s fetou

Ingredience
těsto:

  • máslo 150 g
  • sůl 1 špetka
  • voda 100 ml
  • hladká mouka 300 g

náplň:

Mohsinovo překvapení

Ingredience

  • jablko 2 kusy
  • mandarinka 2 kusy
  • kiwi 1 kus
  • půl lžičky pepře 1 dávka
  • čtvrt lžičky soli 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • šťáva z jedné limetky 1 dávka
  • větší jogurt 1 kus Celý recept Mohsinovo překvapení

Sabdží

Ingredience

  • fazolové lusky 250 g
  • mrkev 1 kus
  • brambory 2 kusy
  • rajče 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • sůl 1 špetka
  • koriandr 1 lžička
  • kurkuma 1 lžička
  • bobkový list 1 kus
  • chilli papričky dle chuti 1 dávka Celý recept Sabdží

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.