reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cizrna po bengálsku

Ingredience

  • větší cibule 2 kusy
  • česnek 5 stroužků
  • cizrna 500 g
  • olej (nejlépe bengálský hořčičný nebo olivový) 1 dávka
  • chilli paprička 1 kus
  • třetina lžičky římského kmínu (kumin) 1 dávka
  • půl lžičky mletého koriandru 1 dávka
  • půl lžičky kurkumy 1 dávka
  • čerstvý zázvor 3 plátky
  • bobkový list 3 kusy
  • sůl 1 lžička Celý recept Cizrna po bengálsku

Telecí řízek s jarním bramborovým salátem

Na 4 porce

  • 4 telecí řízky, necelé 1 cm vysoké
  • 4 rozšlehané vejce
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • přepuštěné máslo na smažené řízků
  • sůl
  • 1 citron nakrájený na měsíčky

Bramborový salát

Celý recept Telecí řízek s jarním bramborovým salátem

Roastbeef

Pro 6 osob potřebujeme:

  • 1,5 kg nízkého roštěnce
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml worcesterové omáčky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • potravinářský provázek na svázání masa nebo silikové provázky na pečení

Podáváme s Béarnskou omáčkou

Celý recept Roastbeef

 

Hanácké koláče

Ingredience

  • polohrubá mouka 250 g
  • hladká mouka 250 g
  • mléko 250 ml
  • droždí 1 kostka
  • cukr krupice 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • vejce 1 kus
  • žloutek 1 kus
  • olej 2 lžíce
  • rozpuštěné sádlo 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • citronová kůra z 1 citronu 1 dávka
  • švestková povidla 1 kelímek

na náplň:

  • tvaroh 1 kus
  • cukr krupice 3 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • žloutek 1 kus
  • rozinky 100 g
  • vanilkový pudink 1 lžíce

na drobenku:

Srnčí guláš

Ingredience
marináda:

  • stolní olej 200 ml
  • česnek 3 stroužky
  • sůl 1 lžíce
  • pepř 1 lžička
  • mletý jalovec 3 špetky
  • jalovec 1 snítka
  • nové koření 6 kuliček
  • bobkový list 4 kusy

guláš:

  • srnčí kýta 1200 g
  • střední cibule, najemno nakrájená 4 kusy
  • sladká mletá červená paprika 4 sáčky
  • mletý kmín 1 lžička
  • střední konzerva rajčatového protlaku 1 kus
  • srnčí vývar z kostí 4 l
  • sádlo 3 lžíce
  • stolní olej 200 ml
  • na zahuštění:
  • hladká mouka 3 lžíce
  • solamyl 1 lžíce

houskový knedlík:

  • droždí 1 kostka
  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 400 g
  • hrubá mouka 200 g
  • rohlík, nakrájený na kostky 2 kusy
  • strouhanka 1 dávka Celý recept Srnčí guláš

Mini chlebíčky

Ingredience

  • rohlíky 4 kusy

pomazánka:

  • tavený smetanový sýr 3 kusy
  • šunka v celku – nastrouhaná 100 g
  • cibulka, nakrájená najemno 1 kus
  • sůl a pepř dle chuti 1 dávka

na ozdobu:

  • šunka 100 g
  • krabička šprotů 1 kus
  • plátek tvrdého sýra 2 kusy
  • majonéza 1 dávka
  • zelená petrželka 1 dávka
  • vejce 1 kus Celý recept Mini chlebíčky

Mascarponový krém s ovocem

Ingredience

  • mascarpone 750 g
  • zakysaná smetana 750 g
  • cukr 9 lžiček
  • větší jahody 10 kusů
  • ostružiny 1 miska
  • borůvky 1 miska
  • uvařená káva 5 lžiček
  • piškoty 15 kusů
  • tabulka nastrouhané čokolády 1 kus
  • lístky máty na ozdobu 1 dávka Celý recept Mascarponový krém s ovocem

Masovo-zeleninový gril

Ingredience

  • kuřecí maso 500 g
  • vepřová krkovička 500 g
  • vepřová panenka 1 kus
  • mleté hovězí maso 300 g
  • mleté vepřové maso 300 g
  • barevná paprika 3 kusy
  • menší lilek 1 kus
  • malá cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • koření čubrica 1 lžíce
  • saturejka 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • grilovací koření 1 lžíce
  • balsamikový ocet 1 lžička
  • větší brambory 8 kusů
  • máslo 1 kostka Celý recept Masovo-zeleninový gril

Lososový tatarák, rajčata s fetou a rukolou, sýrový mix

Ingredience
lososový tatarák:

  • losos 300 g
  • malá cibule 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • bílý pepř 1 špetka
  • kapary 10 kusů
  • worcestrová omáčka 1 lžička
  • olivový olej 1 lžička
  • citronová šťáva z poloviny citronu 1 dávka
  • bageta 1 kus

rajčata s rukolou:

  • rajčata 500 g
  • sýr feta 125 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olivový olej 2 lžíce
  • natrhaná rukola 1 hrst
  • bageta 1 kus

sýrový mix:

Consommé z volské oháňky s játrovými knedlíčky

Potřebujeme

  • 500 g volské oháňky
  • 100 g cibule
  • 300 g kořenové zeleniny (petřel, mrkev, celer)
  • 200 g namletého hovězího masa
  • 5 vaječných bílků
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • divoké koření
  • sůl
  • čerstvá petřel

Celý recept Consommé z volské oháňky s játrovými knedlíčky

Pikantní hamburger

Hamburger z hovězího masaHamburger z hovězího masa
  • mleté hovězí maso 750 g
  • zelený pepř 20 g
  • čerstvý tymián, nasekaný 20 g
  • worcestrová omáčka 6 ml
  • francouzská hořčice 15 g
  • mořská sůl 1 špetka
  • čerstvě namletý pepř 1 špetka
  • housky na hamburger 6 kusů
  • listy rukoly 100 g
  • cibule, nakrájená na plátky 1 kus
  • rajčata, nakrájená na plátky 3 kusy
  • kečup, majonéza, dip nebo prostě to, co máte rádi

Celý recept Pikantní hamburger

Kynuté tajemství

Ingredience

  • houskový knedlík 10 plátků
  • hořčice 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • šunka nebo uzené 100 g
  • vejce 1 kus
  • mouka a strouhanka na trojobal 1 dávka Celý recept Kynuté tajemství

Tygří krevety po provensálsku

Potřebujeme:

Kedlubnové karbanátky s tvarohovými bramborami

Potřebujeme:

  • 250 g mletého masa (mix hovězího a vepřového),
  • 1 kedlubnu,
  • 2 vejce,
  • 1 cibuli,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • plochou petrželku,
  • strouhanku,
  • lžičku červené papriky,
  • olej sůl, pepř

Na přílohu:

Plněná kotleta s grilovaným rajčetem a česnekovým toastem

Potřebujeme:

  • 3 ks vepřových kotlet,
  • 100 g ementálu,
  • 100 g šunky,
  • 50 g slaniny (tyrolského špeku nebo pršutu),
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • 1 lžíci másla,
  • sůl, pepř, papriku

Na přílohu:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.