|
|
|
10 porcí
- 50 g sádla
- 3 cibule
- 500 g vepřové plece nebo kýty
- 200 g česnekového vepřového boku
- 4 klobásky
- 2 špekáčky
- 500 g brambor
- 1 kg kysaného zelí
- 6 stroužků česneku
- 8 bobkových listů
- 8 hřebíčků
- 8 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 1/4 l světlého 10 ° piva
- 1/4 l hovězího vývaru
- čerstvě mletý pepř
- sůl Celý recept Plzeňský šukrut
těsto
- 380 g hladké mouky
- 3 g prášku do pečiva
- 10 g droždí
- 200 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 250 g másla
- 2 žloutky
- 60 ml 33% smetany
- 1 lžíce rumu
čokoládová poleva
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g ztuženého pokrmového tuku
bílková poleva
4 porce
- 4 filety uzeného pstruha
- 40 g másla
bramborový salát
12−14 porcí
- 200 g uzeného vepřového masa
- 500 g vepřové plece
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 červené cibule
- 80 g rajčatového protlaku
- 150 g suché cizrny (před vařením na 12 hodin namočit)
- 300 g kapusty
- 300 g brambor
- 2 vařené červené řepy
- 5 stroužků česneku
- celé divoké koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
- voda na zalití Celý recept Babiččina gruntovní polévka
4 porce
- 800 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
- 1 menší cibule
- hrst sekané petrželky
- 1 vejce
- sladká paprika
- drcený kmín
- drcený pepř
- sůl
- (možné přidat i slunečnicové semínko) Celý recept Pečené mleté řízečky
6–8 porcí
- slunečnicový olej
- 2 zelené papriky
- 12 kuřecích křídel
- 1 cibule
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 200 g klobásy chorizo
- 200 g uzené šunky
- 32 středně velkých krevety
- 400 g sekaných loupaných rajčat z konzervy
- sladká mletá paprika
- mletý fenykl a římský kmín
- cayenský pepř
- mletý pepř
- 480 g suché rýže
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 4 lžíce worchesterské omáčky
- sůl Celý recept Jambalaya
 |
6−8 porcí
- 1 l smetany ke šlehání
- 8 žloutků
- 120 g vanilkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžíce likéru (např. amaretto, kahlua, grand marnier)
- krystalový cukr na posypání
|
Celý recept Crème brûlée
6 porcí
- ½ malého kořenového celeru
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 2 kyselá jablka
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce zakysané smetany
- 4 hrsti vlašských ořechů
- třtinový cukr
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl Celý recept Salát Waldorf
- 100 g lesního salátu – lístky lesních jahod a malin, mateřídoušky atp.
- 100 g hlávkového salátu
- houskový knedlík
- jelení carpaccio (ze hřbetu)
Marináda
Tann-pesto
- 30 g mladých smrkových a borovicových jehliček z kleče
- 100 g mix piniových oříšků a semínek z šišek borovic
- 70 g oleje
- pažitka
- petrželka
- mletý pepř
- sůl Celý recept Těstoviny s tann-pestem
4 porce
- 8 filetů mořského vlka
- hladká mouka
- olivový olej
- rozmarýn
- šalvěj
- máta
- kerblík
- petrželka
- bazalka
- citronová tráva
- máslo
- sůl
Příloha
- 200 g brokolice
- 100 g mrkve
- 200 g cukety
- 200 g červené a žluté papriky
- 100 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- oregano
- bazalka
- chilli
- petrželka
- černé olivy Celý recept Mořský vlk se zeleninou
4 porce
Bramborové těsto
- 400 g brambor vařených ve slupce
- 100 g hladké mouky
- 50 g bramborové moučky (škrobu)
- 2 žloutky
- muškátový oříšek
- mletý pepř
- sůl
Omáčka
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář