reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lukášova sangria

Bezé roláda

(cca 2 ks)
na plát:

  • 90 g hladké mouky
    90 g kokosu
    320 g bílků
    200 g cukru krystal
    1/4 sáčku kypřícího prášku
    1/4 sáčku vanilkového cukru
    cukr moučka na posypání

na krém:

  • 225 ml mléka
    35 g pudinkového prášku
    75 g cukru krystal
    250 g másla
    instantní káva dle chuti

na ozdobení:

Masový dortík

 

Pečené brambory s kmínem

Jablečný kompot

4 porce

Strapačky s brynzou

Strapačky zapečené s brokolicí

na strapačky:

  • 750 g brambor
    300–400 g polohrubé mouky
    sůl

na zapečení:

Dort Florida

na korpus:

  • 6 vajec
    1 vanilkový cukr
    150 g cukru krystal
    200 g hladké mouky
    ½ prášku do pečiva
    1 citron

na krém:

  • cca 400 ml mléka
    50 g cukru krystal
    70 g másla
    50 g pudinkového prášku
    2 žloutky

na dokončení a ozdobení:

Valašský frgál s tvarohem a jablky

na těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
    35 g droždí
    75 g cukru moučky
    1/4 l teplého mléka
    125 g másla
    2 žloutky
    špetka soli
    2–3 citrony

na tvarohovou náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
    100 g cukru
    3 žloutky
    2 lžíce pudinkového prášku
    citronová kůra

na ovocnou náplň:

  • jablka
    rozinky v rumu
    skořicový cukr

na drobenku:

  • 500 g polohrubé mouky
    250 g másla
    500 g cukru krupice

na dokončení:

Drůbeží vývar se smaženými kuřecími nudličkami

na drůbeží vývar:

  • 400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
    50 g celeru
    1 cibule
    2 mrkve
    1 petržel
    1,5 l vody
    snítka petržele
    celý pepř
    nové koření
    sůl

na kuřecí nudličky:

Griliášový dort

na ořechový korpus:

  • 6 vajec
    150 g cukru krystal
    200 g mouky
    100 g lískových ořechů

na griliáš:

  • 120 g cukru krystal
    50 g lískových ořechů
    lžíce másla

na krém:

Vánoční slepičí krém s máslovými krutony

Vánoční polínko (La Bûche de Noël)

na plát:

  • 85 g hladké mouky
    85 g cukru krystal
    85 g másla
    175 g bílků
    100 g žloutků

na krém:

Vánoční punč

(na 4 sklenice)

  • 2 dcl rumu
    1 dcl griotky
    400 ml vody
    šťáva z pomeranče
    4 lžičky plátků mandlí
    4 lžíce medu
    4 kousky skořice
    8 hřebíčků
    máslo

na ozdobení:

Smažená vinná klobása v mandlovo-pistáciovém těstíčku s bramborovým salátem se smetanou

na smaženou klobásu:

  • 1 kg vinné klobásy
    2 vejce
    1 dcl mléka
    100–150 g hladké mouky
    50 g strouhanky
    70 g plátků mandlí
    40 g pistácií
    bílý pepř
    sůl
    olej na osmažení

na bramborový salát:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.