reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vajíčkový dresink s rukolou

Crema catalana

(cca 6 porcí)

  • 750 ml mléka
    200 g cukru krystal
    6 žloutků
    3 lžíce pudinkového prášku
    1 citron
    skořice
    hnědý cukr
    máta

na skořicové kroužky:

Selský salát s tuňákem a slaninou

  • 300 g listových salátů
    200 g tuňáka v oleji
    200 g anglické slaniny (uzeného boku)
    chléb
    50 g parmezánu

na dresink:

 

Salát s divokou rýží a krabími tyčinkami

  • 200 g divoké rýže
    200 g krabích tyčinek
    200 g hrášku
    200 g listových salátů
    1 zelená paprika
    1 červená paprika

na dresink:

Gazpacho

(8 – 10 porcí)

  • 700 g sterilovaných rajčat
    100 g cibule
    2 dcl olivového oleje
    1 dcl červeného vína
    30 g česneku
    chilli paprička
    mletá sladká paprika
    cukr
    sůl
    pepř

na ozdobení:

  • kysaná smetana
    salátová okurka
    barevné papriky
    černé olivy
    čerstvá bazalka Celý recept Gazpacho

Domácí paštika s drůbežími játry

Košíčky plněné paštikou s vinným rosolem

  • 2/3 domácí paštiky
    1/3 másla

na vinný rosol:

  • 2 dcl bílého vína
    2 dcl drůbežího vývaru
    20 g želatiny
    cukr
    sůl
    bílý pepř

na medovou zálivku:

Limetkový dezert

Holubí prsíčka na salátě s lesním ovocem

Zapečená paštika s bylinkami

  • 750 g vepřového bůčku
    250 g vepřových jater
    2 housky
    3 dcl smetany
    2 vejce
    200 g cibule
    2 lžíce polohrubé mouky
    1dcl koňaku
    česnek
    muškátový květ
    mletý kmín
    mletá skořice
    mletý zázvor
    citron
    chilli papričky
    bílý pepř
    sůl
    1 kg listového těsta
    čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)

na posypání:

Brusinková omáčka

Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem

6 porcí

na moravského vrabce:

  • 550 g vepřového bůčku
    250 g vepřové plece
    2 cibule
    1 palička česneku
    celý kmín
    sůl

na moravské zelí:

  • 1 hlávka bílého zelí
    100 g sádla
    1 cibule
    3 – 4 lžíce hladké mouky
    kmín
    ocet
    cukr
    sůl

na bramborový knedlík:

Moravské koláčky

na těsto:

  • 42 g droždí
    25 lžiček cukru krystal
    0,5 l mléka
    0,5 kg hladké mouky
    3 žloutky
    250 g majonézy
    0,5 kg polohrubé mouky
    170 ml oleje
    citronová kůra
    muškátový oříšek
    cukr moučka (na posypání)

na naplnění:

  • povidla
    náplně (ořechová, maková, tvarohová)

na ořechovou náplň:

  • 110 ml vody
    1 citrón
    190 g cukru
    15 g glukózy (medu)
    15 g sušeného mléka
    375 g mletých ořechů
    10 g vanilkového cukru

na makovou náplň:

  • 200 g mletého máku
    1 dcl mléka
    3 polévkové lžíce povidel
    moučkový cukr
    skořice

na tvarohovou náplň:

Moravská cibulačka

6 porcí

  • 1 kg cibule
    100 g másla
    hladká mouka
    1 l vývaru
    0,4 l bílého vína
    300 g moravského uzeného
    2 vejce
    ½ stroužku česneku
    cukr
    sůl
    pepř
    (chilli)

na sýrové krutony:

Grilované ovoce s vanilkovou omáčkou

10 porcí

  • 6 banánů
    4 hrušky
    4 jablka
    1 ananas
    10 lžiček karamelu
    500 g hnědého cukru
    1 limeta
    koření dle chuti (badyán, anýz, muškátový květ, perníkové koření)

na vanilkovou omáčku:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.