|
|
|
(cca 6 porcí)
- 750 ml mléka
200 g cukru krystal
6 žloutků
3 lžíce pudinkového prášku
1 citron
skořice
hnědý cukr
máta
na skořicové kroužky:
- 300 g listových salátů
200 g tuňáka v oleji
200 g anglické slaniny (uzeného boku)
chléb
50 g parmezánu
na dresink:
- 200 g divoké rýže
200 g krabích tyčinek
200 g hrášku
200 g listových salátů
1 zelená paprika
1 červená paprika
na dresink:
(8 – 10 porcí)
- 700 g sterilovaných rajčat
100 g cibule
2 dcl olivového oleje
1 dcl červeného vína
30 g česneku
chilli paprička
mletá sladká paprika
cukr
sůl
pepř
na ozdobení:
- 1,5 kg vepřového bůčku
0,5 kg drůbežích jater
300 g cibule
2 vejce
2 dcl smetany
1 dcl koňaku
2 lžíce hladké mouky
česnek
mletý zázvor
mleté nové koření
sůl
pepř
zavařovací sklenice Celý recept Domácí paštika s drůbežími játry
- 2/3 domácí paštiky
1/3 másla
na vinný rosol:
- 2 dcl bílého vína
2 dcl drůbežího vývaru
20 g želatiny
cukr
sůl
bílý pepř
na medovou zálivku:
- 750 g vepřového bůčku
250 g vepřových jater
2 housky
3 dcl smetany
2 vejce
200 g cibule
2 lžíce polohrubé mouky
1dcl koňaku
česnek
muškátový květ
mletý kmín
mletá skořice
mletý zázvor
citron
chilli papričky
bílý pepř
sůl
1 kg listového těsta
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)
na posypání:
6 porcí
na moravského vrabce:
- 550 g vepřového bůčku
250 g vepřové plece
2 cibule
1 palička česneku
celý kmín
sůl
na moravské zelí:
- 1 hlávka bílého zelí
100 g sádla
1 cibule
3 – 4 lžíce hladké mouky
kmín
ocet
cukr
sůl
na bramborový knedlík:
na těsto:
- 42 g droždí
25 lžiček cukru krystal
0,5 l mléka
0,5 kg hladké mouky
3 žloutky
250 g majonézy
0,5 kg polohrubé mouky
170 ml oleje
citronová kůra
muškátový oříšek
cukr moučka (na posypání)
na naplnění:
- povidla
náplně (ořechová, maková, tvarohová)
na ořechovou náplň:
- 110 ml vody
1 citrón
190 g cukru
15 g glukózy (medu)
15 g sušeného mléka
375 g mletých ořechů
10 g vanilkového cukru
na makovou náplň:
- 200 g mletého máku
1 dcl mléka
3 polévkové lžíce povidel
moučkový cukr
skořice
na tvarohovou náplň:
6 porcí
- 1 kg cibule
100 g másla
hladká mouka
1 l vývaru
0,4 l bílého vína
300 g moravského uzeného
2 vejce
½ stroužku česneku
cukr
sůl
pepř
(chilli)
na sýrové krutony:
10 porcí
- 6 banánů
4 hrušky
4 jablka
1 ananas
10 lžiček karamelu
500 g hnědého cukru
1 limeta
koření dle chuti (badyán, anýz, muškátový květ, perníkové koření)
na vanilkovou omáčku:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář