|
|
|
- vejce 5 kusů
- moučkový cukr 100 g
- kakao 2 lžíce
- polohrubá mouka 100 g
- 1 prášek do pečiva
- olej 50 ml
Celý recept Řez „obliž prst“
- mleté maso 750 g
- 1 cibule
- olej
- 2× mražená zelenina pod svíčkovou (nudličky)
- vegeta 1 špetka
- koření na špagety
- 2 šlehačky
- 2 kostky masoxu
- kečup 500 g (domácí rajčatová pasta)
- předvařené lasagně
- cihla (gouda) 0.5 kg
Celý recept Lasagne
- drůbeží jatra 0.5 kg
- sádlo 2 lžíce
- vegeta 1 lžíce
- vejce 3 kusy
- 1 šlehačka 33%
Všechny suroviny rozmixujeme a vlijeme do sádlem vymazaného srnčího hřbetu či silikonových formiček. Pozvolna pečeme v troubě.
Celý recept Domácí paštika, opečený toast
(cca 4 porce)
- 50 g tmavé čokolády
150 g bílé čokolády
na krémovou náplň:
- 50 g jahod
2 lžíce bílého jogurtu
120 g šlehačky
ztužovač šlehačky
na vanilkovou omáčku:
na vývar:
- králičí hlavy (hrudník, přední běhy)
králičí játra
mrkev
celer
petržel
cibule
nové koření
bobkový list
celý pepř
sůl
zelená petrželka
na krupicové noky:
(cca 4 porce)
- 250 g mrkve
200 g krystalového cukru
6 vajec
50 g hladké mouky
50 g cukrářských piškotů
125 g pražených lískových oříšků
125 g pražených mandlí
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kandovaného zázvoru
mletý zázvor
mletý hřebíček
skořice
citron Celý recept Mrkvový dort
- 4 porce králíka
100 g slaniny
1 palička česneku
50 ml olivového oleje
oregano
bazalka
tymián
pažitka
petrželka
200 g žampionů
250 g cherry rajčat
2 dcl drůbežího vývaru
2 dcl bílého vína
1 lžička jíšky
sůl Celý recept Pečený králík po italsku
na dušení šneků:
- 1 kg vyloupaných šneků
200 ml olivového oleje (1/3 virgin, 2/3 normal)
200 g šalotky
2 chilli papričky
4 stroužky česneku
0,3 l bílého vína
provensálské bylinky
sůl
pepř
pažitka
petrželka
tymián
na nádivku:
na 4 porce dezertu:
- 6 ks jablek
170 g cukru
lžička másla
150 g listového těsta
na ozdobu:
- zakysaná smetana
lesní ovoce
jablečné chipsy
máta či meduňka
na jablečné chipsy:
- zelenina (brokolice, ředkvičky, okurky aj.)
tvrdé sýry
šunka
mini párečky
hroznové víno
hlávka zelí
různé druhy melounů
špejle nebo napichovátka
na ozdobu:
na vídeňské knedlíky:
- 200 g housky
120 g másla
2 vejce
2 žloutky
2 lžíce petrželky
pepř
sůl
4 lžíce mléka
3 lžíce mouky
3 lžíce strouhanky
na uzenou vepřovou pečeni :
- 600 g uzené pečeně
pepř
majoránka
100 g medu
na švestkovou omáčku:
- 100 g slaniny
1 cibule
50 g rozinek
150 g povidel
3 dcl červeného vína
sůl
na pistáciovou posypku:
na tvarohové knedlíky:
- čerstvé jahody
0,84 kg polohrubé mouky
0,34 kg dětské krupice
1 kg měkkého tvarohu
0,20 kg cukru moučky
2 vanilkové cukry
6 žloutků
0,24 kg másla
špetka soli
1 citrón
na ozdobu:
- 100 g brambor
3 lžíce pomazánkového másla
pažitka
sůl
pepř
200 g uzeného lososa
na omáčku:
- 1 kg jehněčí kýty
čerstvé oregano
majoránka
olivový olej
citrónová šťáva
sůl
pepř Celý recept Souvlaki
- 4 plátky listového těsta
450 g pistácií
100 g krystalového cukru
1 lžička mleté skořice
225 g rozpuštěného másla
350 g (tekutého) medu Celý recept Baklava
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář