|
|
|
Suroviny:
- 4 roštěnky po cca 200 g z nízkého roštěnce
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce jemné dijonské hořčice
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená najemno
- 1 lžička hladké mouky
- ½ lžičky drceného kmínu
- pořádná hrst sušených hub, předem namočených do trošky mléka
- 1 lžíce másla
Pečené brambůrky s rozmarýnem:
Suroviny:
- 400 g drobné zelené čočky (nejlépe francouzské)
- 3 snítky tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 červené cibule, na půlplátky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce balzamikového octa + na dochucení
- 1 menší žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 menší červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- svazek koriandru, nasekaný
- menší svazek zelené petrželky
- citronová šťáva podle chuti
- větší hrst směsi pěkných salátových lístků
- 4 vejce
- asi 100 ml octa 8% (2 – 4 lžíce) Celý recept Čočkový salát s karamelizovanou cibulí a ztraceným vejcem
Suroviny:
- 1 kg krůtího prsa
- 5 plátků slaniny
- 200 g kysaného zelí
- sůl, pepř
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce mleté papriky
- 0,5 l vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dcl mléka
- 2 dcl smetany
- žampiony
- klobása
- rajčata
- brambory
- čerstvé barevné papriky
- olej
- máslo Celý recept KRŮTÍ ROLÁDA PLNĚNÁ ZELÍM NA PAPRIKOVÉ OMÁČCE
Suroviny:
- 1 houskový knedlík
- 1 cibule
- 5 plátků slaniny
- 200 g kapustiček
- 100 g žampionů
- 1 stroužek česneku
- 100 g strouhaného sýra
- 100 g mozzarely
- citronová kůra
- sůl, pepř
- chilli paprička
- olej
- hladká mouka
- vývar
- smetana Celý recept ZAPEČENÁ KNEDLÍKOVÁ PÁNEV S KAPUSTIČKAMI
Suroviny:
- 150 g hrachu (namočeného přes noc)
- 2 cibule
- jogurt
- 2 lžíce dětské krupičky
- 3-4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 svazek nasekané petrželky
- lístky koriandru
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- sůl, pepř
Příloha:
6 porcí
- 1000 g hovězího krku
- drcený pepř
- sůl
- slunečnicový olej
- 700 g červené cibule
- snítka tymiánu
- 4 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- 0,75 l červeného vína
- 0,5 l masového vývaru
- 1 větší brambor
- 100 g másla
- 40 g nakládaného zeleného pepře
- střik koňaku
Dýně
4 porce
- 400 g kozího sýru s plísní
- 2 lžíce třtinového cukru
Vinné želé
- 350 ml moštu z hroznů
- 10 g plátkové želatiny (6 plátků)
Na podávání
Suroviny
- listové máslové těsto 1 balení
- jablka 5 ks
- cukr dle chuti
- skořice nebo skořicový cukr
- vanilkový cukr 1 sáček
- strouhanka 1 hrst
- kokos
- vejce 1 ks
- vaječný likér Celý recept Štrúdl s jablky
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář