|
|
|
Suroviny
- mrkev 3 ks
- celer 1/4 ks
- brambory 4 ks
- petržel 1 ks
- sušené houby
- majoránka
- sůl
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce Celý recept Bramboračka
Suroviny
- vepřové maso (kýta) 1,5 kg
- cibule 4 ks
- česnek 5 stroužků
- gulášové koření 2 lžičky
- sladká paprika 3 lžičky
- pálivá paprika 1 lžička
- solamyl 3 lžíce
- masox 2 kostky
- rajčatový protlak 1 balení
- sůl
Karlovarský knedlík:
Suroviny
Na těsto:
- hladká mouka 240 g
- máslo 180 g
- vejce 2 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Na rozvar:
- jablka 3 ks
- cukr 2 lžíce
- kůra z citronu
- skořice 1 lžička
Na ozdobení:
Suroviny
Na guláš:
- hovězí kližka 1 kg
- cibule 1 kg
- hovězí vývar 1 l
- červená paprika 2 lžíce
- rajský protlak 2 lžíce
- sádlo 4 lžíce
- majoránka 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- bobkový list 4 ks
- sůl
- pepř
Na žemlový knedlík:
Suroviny
- kuřecí vývar 1,2 l
- máslo 3 lžíce
- hladká mouka 3 lžíce
- brambory 4 ks
- sušené brambory 1 hrst
- ocet 50 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- třtinový cukr 3 lžíce
- čerstvý kopr 1 svazek
- sůl
- pepř
- vejce 5 ks Celý recept Kulajda se ztraceným vejcem
Suroviny
- jablka 5 ks
- cukr krupice 150 g
- máslo 200 g
- calvados 1 panák
- listové těsto 1 balení
Zmrzlina:
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
- cukr moučka 80 g
- vanilkový lusk 1 ks
- vanilkový cukr 10 g
- žloutek 5 ks Celý recept Tarte Tatin
Suroviny
- cibule 8 ks
- máslo 50 g
- bílé víno 200 ml
- hovězí vývar 1500 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- sůl
- pepř
- bobkový list 1 ks
- kuličky nového koření
- ementál 150 g
- bagetka na krutony Celý recept Francouzská cibulačka
Suroviny
- kuřecí prsa 1 kg
- olej 40 ml
- pečivo 300 g
- vejce 4 ks
- sýr na strouhání 150 g
- bylinky (petržel, bazalka) 20 g
- mletý pepř
- sůl
Pórkové šťouchané brambory:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář