reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená vepřová žebírka, šťouchaný brambor a zeleninový salátek

Suroviny

Bramboračka

Suroviny

  • mrkev 3 ks
  • celer 1/4 ks
  • brambory 4 ks
  • petržel 1 ks
  • sušené houby
  • majoránka
  • sůl
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce Celý recept Bramboračka

Čokoládový dortík s malinovou omáčkou

Suroviny

 

Troubový guláš s karlovarským knedlíkem

Suroviny

  • vepřové maso (kýta) 1,5 kg
  • cibule 4 ks
  • česnek 5 stroužků
  • gulášové koření 2 lžičky
  • sladká paprika 3 lžičky
  • pálivá paprika 1 lžička
  • solamyl 3 lžíce
  • masox 2 kostky
  • rajčatový protlak 1 balení
  • sůl

Karlovarský knedlík:

Hrášková polévka s pestem a krutony

Suroviny

Domácí chléb s česnekovou pomazánkou

Suroviny

Jablečný koláč se šlehačkou

Suroviny
Na těsto:

  • hladká mouka 240 g
  • máslo 180 g
  • vejce 2 ks
  • třtinový cukr 2 lžíce
  • sůl 1 špetka

Na rozvar:

  • jablka 3 ks
  • cukr 2 lžíce
  • kůra z citronu
  • skořice 1 lžička

Na ozdobení:

Hovězí guláš s žemlovým knedlíkem

Suroviny
Na guláš:

  • hovězí kližka 1 kg
  • cibule 1 kg
  • hovězí vývar 1 l
  • červená paprika 2 lžíce
  • rajský protlak 2 lžíce
  • sádlo 4 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • drcený kmín 1 lžička
  • bobkový list 4 ks
  • sůl
  • pepř

Na žemlový knedlík:

Kulajda se ztraceným vejcem

Suroviny

  • kuřecí vývar 1,2 l
  • máslo 3 lžíce
  • hladká mouka 3 lžíce
  • brambory 4 ks
  • sušené brambory 1 hrst
  • ocet 50 ml
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • třtinový cukr 3 lžíce
  • čerstvý kopr 1 svazek
  • sůl
  • pepř
  • vejce 5 ks Celý recept Kulajda se ztraceným vejcem

Tarte Tatin

Suroviny

  • jablka 5 ks
  • cukr krupice 150 g
  • máslo 200 g
  • calvados 1 panák
  • listové těsto 1 balení

Zmrzlina:

  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
  • cukr moučka 80 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • vanilkový cukr 10 g
  • žloutek 5 ks Celý recept Tarte Tatin

Telecí líčka na červeném víně, bramborová kaše

Suroviny

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • cibule 8 ks
  • máslo 50 g
  • bílé víno 200 ml
  • hovězí vývar 1500 ml
  • hladká mouka 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list 1 ks
  • kuličky nového koření
  • ementál 150 g
  • bagetka na krutony Celý recept Francouzská cibulačka

Salát s medovo – hořčičnou zálivkou

Suroviny

Jablečná roláda s vanilkovým přelivem a zmrzlinou

Suroviny

Kuřecí plátky v bylinkové krustě s pórkovými šťouchanými bramborami

Suroviny

  • kuřecí prsa 1 kg
  • olej 40 ml
  • pečivo 300 g
  • vejce 4 ks
  • sýr na strouhání 150 g
  • bylinky (petržel, bazalka) 20 g
  • mletý pepř
  • sůl

Pórkové šťouchané brambory:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.