reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený mořský vlk

Suroviny

  • mořský vlk 5 ks
  • pórek 1 ks
  • citron 2 ks
  • tymián 20 snítek
  • kus másla
  • sůl
  • červená paprika
  • kvalitní citronový džus

Citronová omáčka:

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • žlutá cibule 1,3 kg
  • máslo 3 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • česnek 4-6 stroužků
  • sůl
  • pepř
  • tymián 6 snítek
  • bobkový list 2 ks
  • hovězí vývar 2 l
  • červené víno 160 ml
  • francouzská bageta nebo toustový chléb
  • sýr Gruyere Celý recept Francouzská cibulačka

Listové těsto s rukolou a sýrem

Suroviny

 

SALÁT ZE SLZOVKY

Suroviny:

MANGO S PISTÁCIOVÝM JOGURTEM

Suroviny:

ČERNÉ KUŘE NA KARI S BROKOLICÍ A PARIKOVOU RÝŽÍ

Suroviny:

CITRÓNOVÉ KUŘE S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU A KOKOSEM

Suroviny:

  • 1 kuře celé
  • 2 citrony
  • olej
  • tamarind
  • čerstvý koriandr
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • římský kmín
  • hřebíček

Omáčka:

  • čtvrt zelí
  • mrkev
  • polní okurka
  • avokádo
  • cherry rajčata
  • mungo výhonky
  • 200 g neloupaných, nesolených arašídů
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce sladší sojové omáčky (nebo originál kecap manisů)
  • 3 lžičky palmového cukru
  • 1 lžička sambal oilek
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl
  • chilli paprička
  • předsmažená cibule Celý recept CITRÓNOVÉ KUŘE S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU A KOKOSEM

HOUBOVÁ PRAŽENICE NA MORAVSKÝ ZPŮSOB

Suroviny:

MLÉČNÁ RÝŽE S GRANÁTOVÝM JABLKEM

Suroviny:

HOVĚZÍ OHÁŇKA S PAŽITKOVOU OMÁČKOU

Suroviny:

TELECÍ HRUDÍ S NÁDIVKOU A ŠPENÁTEM

Suroviny:

  • 1,5 kg telecí hrudi
  • sůl, pepř
  • tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • petrželka

Nádivka:

  • 5 starších rohlíků
  • 100 g hub
  • 2 cibule
  • 4 vejce
  • 2 dcl mléka
  • plochá petržel
  • tymián
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • česnek

Špenát:

Mamčin pivní štrúdl

Suroviny:

  • Na 2–3 záviny
  • 300 g hladké mouky
  • 15–20 lžic světlého 10° piva
  • 125 g másla nebo omegy, hery či sádla
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1–2 hrsti strouhanky nebo perníku na strouhání
  • 1,5–2 kg jablek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 lžíce mleté skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 60 g rozinek
  • 80 g vlašských ořechů
  • asi 100 g másla na potření
  • moučkový cukr na poprášení Celý recept Mamčin pivní štrúdl

Nadívaný bůček a pažitkové brambory

Suroviny:

  • 1,5 kg pěkně masitého vepřového bůčku s kůží (vysoký bok bez kosti)
  • sůl
  • 1 lžíce kmínu

Na nádivku:

  • 4–5 tvrdších housek
  • asi 200 ml mléka
  • 2–3 vejce (podle velikosti)
  • sůl
  • větší špetka mletého muškátového květu
  • 1 lžíce hodně změklého másla
  • hrst nasekaných listů hladkolisté petržele a libečku

Pažitkové brambory

Špecle se slaninou, žampiony a šalvějí

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka muškátového květu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce rozpuštěného másla (nemusí být)
  • 100–200 ml mléka nebo sodovky, podle nasákavosti mouky a velikosti vajec
  • 1 lžíce řepkového oleje + na osmažení šalvěje
  • 150 g prorostlé anglické slaniny nebo uzeného špeku
  • 400 g žampionů
  • 20 lístků šalvěje
  • asi 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g ementálu nastrouhaného nahrubo
  • hrst nasekané petrželky
  • sůl a čerstvě drcený pepř Celý recept Špecle se slaninou, žampiony a šalvějí

Naše frankfurtská polévka

Suroviny:

  • 5 brambor, nejlépe moučnatých, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 800–1000 ml hovězího vývaru (domácího nebo bujon v kostce)
  • 1 lžička sádla
  • 3–4 nožičky jemných párků nakrájené na kolečka
  • 3 lžičky mleté sladké papriky + špetka pálivé
  • sůl dle potřeby
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • lístky čerstvé majoránky na ozdobu Celý recept Naše frankfurtská polévka

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.