|
|
|
Suroviny
- mořský vlk 5 ks
- pórek 1 ks
- citron 2 ks
- tymián 20 snítek
- kus másla
- sůl
- červená paprika
- kvalitní citronový džus
Citronová omáčka:
Suroviny
- žlutá cibule 1,3 kg
- máslo 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 4-6 stroužků
- sůl
- pepř
- tymián 6 snítek
- bobkový list 2 ks
- hovězí vývar 2 l
- červené víno 160 ml
- francouzská bageta nebo toustový chléb
- sýr Gruyere Celý recept Francouzská cibulačka
Suroviny:
- 1 kuře celé
- 2 citrony
- olej
- tamarind
- čerstvý koriandr
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- římský kmín
- hřebíček
Omáčka:
- čtvrt zelí
- mrkev
- polní okurka
- avokádo
- cherry rajčata
- mungo výhonky
- 200 g neloupaných, nesolených arašídů
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- šťáva z půlky citronu
- 3 lžíce sladší sojové omáčky (nebo originál kecap manisů)
- 3 lžičky palmového cukru
- 1 lžička sambal oilek
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- chilli paprička
- předsmažená cibule Celý recept CITRÓNOVÉ KUŘE S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU A KOKOSEM
Suroviny:
- hovězí oháňka
- morková kost
- mrkev, celer, petržel
- nové koření, celý pepř, bobkový list
- česnek
- cibule
- kapari malé a velké
- dijonská hořčice
- máslo
- pažitka, petržel
- sůl, pepř
- smetana 33%
- cukr Celý recept HOVĚZÍ OHÁŇKA S PAŽITKOVOU OMÁČKOU
Suroviny:
- 1,5 kg telecí hrudi
- sůl, pepř
- tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- petrželka
Nádivka:
- 5 starších rohlíků
- 100 g hub
- 2 cibule
- 4 vejce
- 2 dcl mléka
- plochá petržel
- tymián
- majoránka
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- česnek
Špenát:
Suroviny:
- Na 2–3 záviny
- 300 g hladké mouky
- 15–20 lžic světlého 10° piva
- 125 g másla nebo omegy, hery či sádla
- špetka soli
Na náplň:
- 1–2 hrsti strouhanky nebo perníku na strouhání
- 1,5–2 kg jablek
- šťáva z 1/2 citronu
- 3 vanilkové cukry
- 1 lžíce mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 60 g rozinek
- 80 g vlašských ořechů
- asi 100 g másla na potření
- moučkový cukr na poprášení Celý recept Mamčin pivní štrúdl
Suroviny:
- 1,5 kg pěkně masitého vepřového bůčku s kůží (vysoký bok bez kosti)
- sůl
- 1 lžíce kmínu
Na nádivku:
- 4–5 tvrdších housek
- asi 200 ml mléka
- 2–3 vejce (podle velikosti)
- sůl
- větší špetka mletého muškátového květu
- 1 lžíce hodně změklého másla
- hrst nasekaných listů hladkolisté petržele a libečku
Pažitkové brambory
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetka muškátového květu
- 4 vejce
- 1 lžíce rozpuštěného másla (nemusí být)
- 100–200 ml mléka nebo sodovky, podle nasákavosti mouky a velikosti vajec
- 1 lžíce řepkového oleje + na osmažení šalvěje
- 150 g prorostlé anglické slaniny nebo uzeného špeku
- 400 g žampionů
- 20 lístků šalvěje
- asi 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g ementálu nastrouhaného nahrubo
- hrst nasekané petrželky
- sůl a čerstvě drcený pepř Celý recept Špecle se slaninou, žampiony a šalvějí
Suroviny:
- 5 brambor, nejlépe moučnatých, oloupaných a nakrájených na kostky
- 800–1000 ml hovězího vývaru (domácího nebo bujon v kostce)
- 1 lžička sádla
- 3–4 nožičky jemných párků nakrájené na kolečka
- 3 lžičky mleté sladké papriky + špetka pálivé
- sůl dle potřeby
- 2 vajíčka uvařená natvrdo, oloupaná a nakrájená na kostičky
- lístky čerstvé majoránky na ozdobu Celý recept Naše frankfurtská polévka
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář