|
|
|
Suroviny:
- 6 velkých jablek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
- šťáva z 1 velkého citronu
- 4 – 6 lžic medu, nebo podle chuti jablek
- 1 lžička mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 1 lžička šťávy z jemně nastrouhaného zázvoru nebo 1/4 lžičky mletého
- pár ostružin nebo máta na ozdobu Celý recept Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem
Suroviny:
- 400 – 600 g cherry rajčátek
- 1 – 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- hrst čerstvé bazalky
- 200 g mozzarelly
- hrst rukoly
- piniová semínky, nemusí být
Chlebové placky mnoha chutí:
- 400 g hladké mouky
- 160 g žitné chlebové mouky
- 3 lžičky sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml vody
Přísady na ochucení:
pokrájená sušená rajčata (suchá, nikoliv naložená v oleji), lístky tymiánu, posekané lístky rozmarýnu, posekané kešu nebo lískové ořechy, dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná a další semínka, opečená cibule nebo slanina ( kdo nedrží dietu), atd., libovolně podle chuti Celý recept Salát z pečených cherry rajčátek a chlebové placky
Suroviny:
- 400 g penne nebo jiných trubek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velký stroužek česneku
- 1 balení baby špenátu, asi 250 g nebo listový, čertsý i mražený
- 1 lžíce citronové šťávy
- 250 g ricotty
- svazek bazalky
- 60 g opražených mandlí, nasekaných
- parmazán k podávání (hobliny nebo strouhaný Celý recept Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou
Suroviny:
- 4 pstruzi, očištění a vykuchaní
- sůl
- 2 citrony
- asi 4 velké snítky tymiánu
- dvě velké hrsti hladkolisté petržele
- 100 g másla
- 1 -2 stroužky česneku
- 100 ml suchého bílého vína
Suroviny na pečenou zeleninu:
- 1 malý lilek
- 1 menší žlutá cuketa
- 1 menší zelená cuketa
- 1 -2 červené papriky (kapie)
- 1 velká červená cibule
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 4 menší žampiony
- 4 malá rajčátka
- velká hrst směsi bylin (tymián, rozmarýn, oregano, šalvěj nebo jen část)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikovéo octa, nemusí být
- sůl a čerstvě drcený pepř Celý recept Pstruzi na víně nadívaní bylinkami a pečená zelenina
Suroviny:
- 1,5 hrnku bulguru
- vývar
- 2 tuňáky v oleji
- 1 citron
- 2 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 salátová okurka
- plochá petržel
- olivový olej
- 2 dcl jogurtu
- sůl, pepř Celý recept BULGUR SALÁT S TUŇÁKEM
Suroviny:
- 400 g vařeného libového hovězího
- 2 cibule
- 5 sterilovaných okurek
- 1,5 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce sambal oilek
- šťáva z ½ citronu
- sůl, pepř Celý recept PIKANTNÍ SALÁT Z HOVĚZÍHO MASA
Suroviny:
- 1,5 kg hovězího karabáčku
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- půl celeru
- 2 rajčata
- 2 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- nové koření, celý pepř
Bujónové brambory:
- 1 kg brambor
- 5 mrkví
- půl celeru
- kapusta
- plochá petržel
- 2 lžíce máslaBylinkový dip:
- 200 g různých bylinek (petržel, šťovík, plochá petržel)
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 jogurt
- 1 zakysaná smetana
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 3 vejce natvrdo Celý recept KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM
4 porce
- 2 kuřecí stehna
- 2 kuřecí prsa
- 4 lžíce oleje
- 100 g špeku
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 200 g cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- 50 g cukru
- 1 citron
- 200 ml bílého vína
- voda na podlití
- 200 ml smetany
- mletý pepř
- sůl Celý recept Pečené kuře podle Ondry
12 ks
- 1 balíček kakaových věnečků
- 80 g másla
- 500 g mascarpone nebo pomazánkového másla nebo ricotty
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 100 ml 33% smetany
- cukr podle chuti
Ozdoba
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář