reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

Suroviny:

  • 6 velkých jablek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
  • šťáva z 1 velkého citronu
  • 4 – 6 lžic medu, nebo podle chuti jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1 lžička šťávy z jemně nastrouhaného zázvoru nebo 1/4 lžičky mletého
  • pár ostružin nebo máta na ozdobu Celý recept Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

Salát z pečených cherry rajčátek a chlebové placky

Suroviny:

  • 400 – 600 g cherry rajčátek
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • hrst čerstvé bazalky
  • 200 g mozzarelly
  • hrst rukoly
  • piniová semínky, nemusí být

Chlebové placky mnoha chutí:

  • 400 g hladké mouky
  • 160 g žitné chlebové mouky
  • 3 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ml vody

Přísady na ochucení:
pokrájená sušená rajčata (suchá, nikoliv naložená v oleji), lístky tymiánu, posekané lístky rozmarýnu, posekané kešu nebo lískové ořechy, dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná a další semínka, opečená cibule nebo slanina ( kdo nedrží dietu), atd., libovolně podle chuti Celý recept Salát z pečených cherry rajčátek a chlebové placky

Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou

Suroviny:

  • 400 g penne nebo jiných trubek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 balení baby špenátu, asi 250 g nebo listový, čertsý i mražený
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 250 g ricotty
  • svazek bazalky
  • 60 g opražených mandlí, nasekaných
  • parmazán k podávání (hobliny nebo strouhaný Celý recept Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou
 

Pstruzi na víně nadívaní bylinkami a pečená zelenina

Suroviny:

  • 4 pstruzi, očištění a vykuchaní
  • sůl
  • 2 citrony
  • asi 4 velké snítky tymiánu
  • dvě velké hrsti hladkolisté petržele
  • 100 g másla
  • 1 -2 stroužky česneku
  • 100 ml suchého bílého vína

Suroviny na pečenou zeleninu:

  • 1 malý lilek
  • 1 menší žlutá cuketa
  • 1 menší zelená cuketa
  • 1 -2 červené papriky (kapie)
  • 1 velká červená cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 menší žampiony
  • 4 malá rajčátka
  • velká hrst směsi bylin (tymián, rozmarýn, oregano, šalvěj nebo jen část)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikovéo octa, nemusí být
  • sůl a čerstvě drcený pepř Celý recept Pstruzi na víně nadívaní bylinkami a pečená zelenina

CUKETOVÁ POLÉVKA S DÝŇOVÝM OLEJEM

Suroviny:

BULGUR SALÁT S TUŇÁKEM

Suroviny:

  • 1,5 hrnku bulguru
  • vývar
  • 2 tuňáky v oleji
  • 1 citron
  • 2 jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 1 salátová okurka
  • plochá petržel
  • olivový olej
  • 2 dcl jogurtu
  • sůl, pepř Celý recept BULGUR SALÁT S TUŇÁKEM

KREVETY S CHILLI OMÁČKOU A KOKOSOVOU RÝŽÍ

Suroviny:

BÍLÁ TRESKA V TĚSTÍČKU S HRANOLKAMI A ČESNEKOVOU MAJONÉZOU

Suroviny:

POMAZÁNKA Z OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ NA TOPINCE

Suroviny:

PIKANTNÍ SALÁT Z HOVĚZÍHO MASA

Suroviny:

  • 400 g vařeného libového hovězího
  • 2 cibule
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce sambal oilek
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl, pepř Celý recept PIKANTNÍ SALÁT Z HOVĚZÍHO MASA

SKOPOVÉ Z JEDNOHO HRNCE DLE BABIČKY ALBÍNY

Suroviny:

KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího karabáčku
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • půl celeru
  • 2 rajčata
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • nové koření, celý pepř

Bujónové brambory:

  • 1 kg brambor
  • 5 mrkví
  • půl celeru
  • kapusta
  • plochá petržel
  • 2 lžíce máslaBylinkový dip:
  • 200 g různých bylinek (petržel, šťovík, plochá petržel)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 jogurt
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 3 vejce natvrdo Celý recept KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM

Pečené kuře podle Ondry

4 porce

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 kuřecí prsa
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g špeku
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 200 g cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • 50 g cukru
  • 1 citron
  • 200 ml bílého vína
  • voda na podlití
  • 200 ml smetany
  • mletý pepř
  • sůl Celý recept Pečené kuře podle Ondry

Nepečené Eliščiny muffiny

12 ks

  • 1 balíček kakaových věnečků
  • 80 g másla
  • 500 g mascarpone nebo pomazánkového másla nebo ricotty
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 100 ml 33% smetany
  • cukr podle chuti

Ozdoba

Silný kuřecí vývar se zeleninou a libečkovými krutony

8−10 porcí

Vývar


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.