reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový guláš

Ingredience

  • vepřové maso 600 g
  • olej 2 lžíce
  • cibule 500 g
  • sladká paprika 1 špetka
  • pikantní papriková pasta 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • voda na podlití 1 dávka

houskový knedlík:

Hovězí vývar s nudlemi

Ingredience

  • hovězí kosti a přední maso 400 g
  • nové koření 4 kuličky
  • pepř 4 kuličky
  • bobkový list 2 kusy
  • větší mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • petrželka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • nudle:
  • vejce 1 kus
  • celozrnná mouka 4 lžíce
  • sůl 1 špetka Celý recept Hovězí vývar s nudlemi

Choriatiki

Ingredience

  • rajčata 200 g
  • salátová okurka 200 g
  • papriky (více barev) 200 g
  • zelí 1 hlávka
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • kozí sýr 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Choriatiki
 

Houbové brambory na luskách

Potřebujeme:

Plněný smažený řízek pro chlapy a ředkvičkový salát

Potřebujeme:

  • 3 ks plátků karé,
  • 3 plátky šunky,
  • 2 tavené sýry,
  • 2 vejce,
  • čerstvou chilli papričku,
  • chilli,
  • smetanu,
  • jarní cibulku,
  • hladkou mouku,
  • strouhanku,
  • sůl, olej

Na bramborovo ředkvičkový salát:

Žebro s koprovou, křenovou a rajskou omáčkou

Vařené žebro

Potřebujeme:

  • 1,5 kg hovězího žebra s kostí,
  • 2 mrkve,
  • 1 cibuli,
  • 1 petržel,
  • 1/4 celeru,
  • 1/2 česneku,
  • 4 ks nového koření,
  • 10 ks celého pepře,
  • 2 bobkové listy,
  • plochou petrželku,
  • sůl

Do vlažné vody dáme maso, opečenou zeleninu, přidáme koření, lehce osolíme a dáme vařit. Táhneme 1,5 hodiny, dokud nejde maso samo od kosti. Celý recept Žebro s koprovou, křenovou a rajskou omáčkou

Husí prsa s makovou krustou, dýňovým pyré a bramborovým knedlíkem

4 porce

Paštika z pečené husy s jablky v karamelu

Ingredience:

  • 1 husa
  • 400 g vepřového bůčku
  • 300 g vepřových jater
  • 2 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • paštikové koření
  • (nové koření, bobkový list, celý pepř, hřebíček, muškátový oříšek)
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g sušených meruněk
  • 40 ml koňaku
  • 80 ml bílého portského vína Celý recept Paštika z pečené husy s jablky v karamelu

Borůvkový koláč

Ingredience

  • mléko 250 ml
  • máslo 2 lžíce
  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 500 g
  • cukr 2 lžíce
  • sušené droždí 2 lžičky
  • sůl 1 špetka
  • tvaroh 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • cukr dle chuti 1 dávka
  • borůvky (může být i jiné ovoce) 1 dávka

drobenka:

Selské závitky

Ingredience

  • zadní hovězí 1 kg
  • naložené bílé zelí 150 g
  • anglická slanina 1 balení
  • sádlo (dle potřeby) 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • hladká mouka na obalení 1 dávka

houskový knedlík:

  • voda nebo mléko 300 ml
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 lžička
  • polohrubá mouka 500 g
  • sušené droždí 1 lžička
  • tvrdší rohlíky (na kostičky) 2 kusy Celý recept Selské závitky

Vývar s knedlíčky

Ingredience

  • drůbeží skelety 1 kg
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • libeček a petrželka 1 dávka
  • domácí nudle 1 dávka

na játrové knedlíčky:

Caprese z domácí mozzarelly

Ingredience

  • mozzarella 3 kusy
  • rajčata 500 g
  • bazalka 1 svazek
  • olivový olej 1 dávka
  • sladké balzamiko 1 dávka

bagetky – „podmáslová sluníčka“

  • voda 100 ml
  • cukr nebo med 1 lžička
  • hladká mouka (na kvásek) 130 g
  • podmáslí 120 g
  • voda 100 ml
  • olej 50 g
  • sůl 2 lžičky
  • celozrnná mouka 100 g
  • hladká mouka 33 g Celý recept Caprese z domácí mozzarelly

Ovocný salát Fresh

Ingredience

Sekaná Franty Kšány

Ingredience
sekaná:

  • hovězí (ideálně lehce prorostlý krk) 1 kg
  • vepřové (prorostlá plec) 1 kg
  • sůl 30 g
  • drcený pepř 1 lžička
  • půl lžičky nového mletého koření 1 dávka
  • čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžička
  • lístky čerstvé majoránky 1 dávka
  • housky 5 kusů
  • vejce 5 kusů
  • mléko 500 ml

bramborový salát:

  • brambory 1500 g
  • větší mrkve 2 kusy
  • čtvrt celeru 1 dávka
  • kořenová petržel 2 kusy
  • sterilovaný hrášek (střední velikost) 1 konzerva
  • sterilované okurky 8 kusů
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • střední cibule 2 kusy
  • gothajský salám 200 g
  • vejce 4 kusy
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • majonéza hellmanns 440 ml
  • citronová šťáva na dochucení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Sekaná Franty Kšány

Pivní s čedarem

Ingredience

  • tmavé pivo 350 ml
  • drůbeží vývar 500 ml
  • plnotučné mléko 250 ml
  • smetana na vaření 250 ml
  • cibule 2 kusy
  • máslo 4 lžíce
  • hladká mouka 3 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • tymiánové lístky 1 lžička
  • mletá paprika 1 lžička
  • worcesterská omáčka 1 lžička
  • hořčice 1 lžička
  • vyzrálý čedar 340 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • opečený plátek rohlíku 1 dávka Celý recept Pivní s čedarem

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.