|
|
|
Ingredience
- vepřové maso 600 g
- olej 2 lžíce
- cibule 500 g
- sladká paprika 1 špetka
- pikantní papriková pasta 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- voda na podlití 1 dávka
houskový knedlík:
Ingredience
- hovězí kosti a přední maso 400 g
- nové koření 4 kuličky
- pepř 4 kuličky
- bobkový list 2 kusy
- větší mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- půl celeru 1 dávka
- cibule 1 kus
- petrželka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- nudle:
- vejce 1 kus
- celozrnná mouka 4 lžíce
- sůl 1 špetka Celý recept Hovězí vývar s nudlemi
Ingredience
- rajčata 200 g
- salátová okurka 200 g
- papriky (více barev) 200 g
- zelí 1 hlávka
- balzamikový ocet 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- kozí sýr 100 g
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Choriatiki
Potřebujeme:
- 3 ks plátků karé,
- 3 plátky šunky,
- 2 tavené sýry,
- 2 vejce,
- čerstvou chilli papričku,
- chilli,
- smetanu,
- jarní cibulku,
- hladkou mouku,
- strouhanku,
- sůl, olej
Na bramborovo ředkvičkový salát:
Vařené žebro
Potřebujeme:
- 1,5 kg hovězího žebra s kostí,
- 2 mrkve,
- 1 cibuli,
- 1 petržel,
- 1/4 celeru,
- 1/2 česneku,
- 4 ks nového koření,
- 10 ks celého pepře,
- 2 bobkové listy,
- plochou petrželku,
- sůl
Do vlažné vody dáme maso, opečenou zeleninu, přidáme koření, lehce osolíme a dáme vařit. Táhneme 1,5 hodiny, dokud nejde maso samo od kosti. Celý recept Žebro s koprovou, křenovou a rajskou omáčkou
Ingredience:
- 1 husa
- 400 g vepřového bůčku
- 300 g vepřových jater
- 2 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- paštikové koření
- (nové koření, bobkový list, celý pepř, hřebíček, muškátový oříšek)
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- 100 g sušených meruněk
- 40 ml koňaku
- 80 ml bílého portského vína Celý recept Paštika z pečené husy s jablky v karamelu
Ingredience
- mléko 250 ml
- máslo 2 lžíce
- vejce 1 kus
- hladká mouka 500 g
- cukr 2 lžíce
- sušené droždí 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- tvaroh 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- cukr dle chuti 1 dávka
- borůvky (může být i jiné ovoce) 1 dávka
drobenka:
Ingredience
- zadní hovězí 1 kg
- naložené bílé zelí 150 g
- anglická slanina 1 balení
- sádlo (dle potřeby) 1 dávka
- cibule 1 kus
- hladká mouka na obalení 1 dávka
houskový knedlík:
- voda nebo mléko 300 ml
- vejce 1 kus
- sůl 1 lžička
- polohrubá mouka 500 g
- sušené droždí 1 lžička
- tvrdší rohlíky (na kostičky) 2 kusy Celý recept Selské závitky
Ingredience
- drůbeží skelety 1 kg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- libeček a petrželka 1 dávka
- domácí nudle 1 dávka
na játrové knedlíčky:
Ingredience
- mozzarella 3 kusy
- rajčata 500 g
- bazalka 1 svazek
- olivový olej 1 dávka
- sladké balzamiko 1 dávka
bagetky – „podmáslová sluníčka“
- voda 100 ml
- cukr nebo med 1 lžička
- hladká mouka (na kvásek) 130 g
- podmáslí 120 g
- voda 100 ml
- olej 50 g
- sůl 2 lžičky
- celozrnná mouka 100 g
- hladká mouka 33 g Celý recept Caprese z domácí mozzarelly
Ingredience
sekaná:
- hovězí (ideálně lehce prorostlý krk) 1 kg
- vepřové (prorostlá plec) 1 kg
- sůl 30 g
- drcený pepř 1 lžička
- půl lžičky nového mletého koření 1 dávka
- čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžička
- lístky čerstvé majoránky 1 dávka
- housky 5 kusů
- vejce 5 kusů
- mléko 500 ml
bramborový salát:
- brambory 1500 g
- větší mrkve 2 kusy
- čtvrt celeru 1 dávka
- kořenová petržel 2 kusy
- sterilovaný hrášek (střední velikost) 1 konzerva
- sterilované okurky 8 kusů
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- střední cibule 2 kusy
- gothajský salám 200 g
- vejce 4 kusy
- muškátový oříšek 1 špetka
- majonéza hellmanns 440 ml
- citronová šťáva na dochucení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Sekaná Franty Kšány
Ingredience
- tmavé pivo 350 ml
- drůbeží vývar 500 ml
- plnotučné mléko 250 ml
- smetana na vaření 250 ml
- cibule 2 kusy
- máslo 4 lžíce
- hladká mouka 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymiánové lístky 1 lžička
- mletá paprika 1 lžička
- worcesterská omáčka 1 lžička
- hořčice 1 lžička
- vyzrálý čedar 340 g
- sůl a pepř 1 špetka
- opečený plátek rohlíku 1 dávka Celý recept Pivní s čedarem
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář