Ingredience
- cibule 1 kus
- stroužků česneku 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- balení mraženého listového špenátu 1 kus
- šlehačka 1 kus
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- vegeta 1 dávka
- světlá jíška 1 kus Celý recept Špenátový krém s ozdobou
|
|
||||||||
|
Ingredience
Ingredience
Ingredience
kynuté borůvkové koláče
na těsto:
Ingredience
Ingredience
Ingredience
na flambování:
na krém:
Ingredience
Ingredience
na sýrové chlebíčky:
na česnekové jednohubky:
4 porce Fideua je typický pokrm pro Katalánsko. Je to pánev plná nudlí s rozličnou ingrediencí, zeleninou, kuřecím masem nebo mořskými plody. Mořské plody jsou nejtradičnějším doplňkem.
na podávání − allioli česneková majonéza
8−12 porcí, podle velikosti pánve 2 tortilly Fantastický jednoduchý pokrm sestávající z brambor, cibule, vajec a hojného množství panenského olivového oleje. Použitý olej, v němž se brambory s cibulí vlastně jen vaří, můžete opakovaně použít, poněvadž neutrpí na kvalitě přepálením při vysokém ohřevu. Je třeba používat právě extra virgin (panenský), poněvadž jeho chuť a kvalita zaručuje skvělý výsledek. Brambory jím nasáknou a získají nenapodobitelnou chuť.
na podávání − allioli
Tapas − malé předkrmy budou provázet dnešní díl a vzniknou pod rukama výše zmíněných kuchařů, ověnčených významnými gastronomickými oceněními.
4 porce Bílá máslová omáčka, skvěle padnoucí k pečeným nebo grilovaným mořským rybám, patří k tradičním francouzským omáčkám. Příprava není složitá, avšak se musí dodržet správný postup a načasování podávání. V některých recepturách se setkáte i s přidáním smetany, to ovšem není ta správná a pravá beurre blanc. Pro správné načasování přípravy tohoto jídla doporučujeme nejprve připravit přílohu, v našem případě kaši s kousky na másle opečené kořenové zeleniny, a uchovat ji v teple. Během vaření brambor připravíte z odřezků ryb i rybí vývar potřebný pro omáčku. Během dokončování omáčky opečte rybu. Losos
Beurre blanc
Příloha
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>. |
||||||||
|
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum |
||||||||
Poslední tip, trik či komentář