reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slané košíčky se smetanovou pomazánkou

na těsto:

  • 500 g hladké mouky
    250 g másla
    2 vejce
    2 lžíce vody
    1 lžička soli

na smetanovou pomazánku:

Tatarák z tuňáka

  • filet z čerstvého tuňáka
    zelená cibulka
    olivový olej
    sojová omáčka
    limetka
    chilli
    sůl
    pepř

na bylinkový olej:

  • bazalka
    petržel
    pažitka
    olivový olej
    sůl
    pepř

na ozdobu:

Candát s ořechovou krustou na ořechovém másle s ořechovými bramborami a špenátem

  • filety candáta
    máslo
    sůl

na ořechovou krustu:

  • vaječné bílky
    toastový chléb
    mleté ořechy
    sušené chilli papričky
    citron
    pažitka
    sůl a pepř

na ořechové brambory:

  • brambory
    mleté ořechy
    máslo
    sůl a pepř

na špenát:

 

Tvarohové dortíky s malinami

na kakaový korpus:

  • 180 g cukru krystal
    70 g hladké mouky
    40 g hrubé mouky
    180 g bílků
    100 g žloutků
    75 g oleje
    50 g kvalitního tmavého kakaa

na náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
    125 g másla
    50 g moučkového cukru
    20 g pudinkového prášku
    125 ml mléka
    50 g krystalového cukru
    vanilkový cukr
    limetová kůra
    čerstvé maliny

na ozdobení:

Churros s čokoládovou omáčkou a smaženým ananasem

na těsto:

  • 170 ml mléka
  • 85 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 2 – 3 vejce
  • limetková kůra
  • sůl
  • olej

na obalení:

  • skořice
    cukr

na čokoládovou omáčku:

  • kakao
    cukr
    čokoláda
    voda

na doplnění:

Krémová pórková polévka Vichyssoise s jemným ovčím sýrem

Bramborové placky se zelím a slaninou, mletým masem, kapustou nebo špenátem a vejcem

na bramborové placky (asi 20 ks):

  • 750 g brambor
    175 – 250 g polohrubé mouky
    1 vejce
    sůl
    hladká mouka na posypání válu
    vepřové sádlo na potření placek (dle chuti)

na dušené zelí:

  • kysané zelí
    cibule
    sádlo
    cukr na dochucení
    sůl a pepř
    slanina na ozdobení

na masovou náplň:

  • mleté maso (nejlépe bůček)
  • slanina
  • sůl a pepř

 

na dušenou kapustu:

  • kapusta (čerstvá i mražená)
    slanina
    sůl a pepř

na dušený špenát:

  • listový špenát (čerstvý i mražený)
    cibule
    sádlo
    česnek
    sůl a pepř

na ozdobu:

Bramborové placky s brynzou, lososem nebo kaviárem

na bramborové placky (asi 20 ks):

  • 750 g brambor
    175 – 250 g polohrubé mouky
    1 vejce
    sůl
    hladká mouka na posypání válu
    vepřové sádlo na potření placek (dle chuti)

na ozdobu:

  • zakysaná smetana
    uzený losos
    kopr
    kaviár
    citron
    salát Frisé
    brynza
    uzené maso nebo slanina
    zelená cibulka
    chilli papričky

 

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Musíme pracovat rychle, protože těsto řídne. Potom vál pomoučíme hladkou moukou a vyválíme asi tři milimetry silný plát. Z něho vykrajujeme kolečka libovolného průměru. Placky pečeme na sucho nejlépe na teflonové pánvi a pokud je ještě za tepla potřeme rozehřátým sádlem a osolíme, máme výbornou pochoutku k pivu nebo vínu. Jako chutný předkrm je můžeme podle fantazie doplnit následujícím způsobem:
Na bramborové placky navršíme zakysanou smetanu, ozdobíme uzeným lososem a koprem, nebo kaviárem, kouskem citronu a snítkou salátu Frisé. Tradičnější variantou jsou placky s brynzou, na které přidáme na nudličky nakrájené uzené maso nebo lehce vypečenou slaninu a ozdobíme zelenou cibulkou. Můžeme přidat i chilli papričky. Je to jednoduché a výsledek je dokonalý!

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/46-bramborove-placky-s-brynzou-lososem-nebo-kaviarem/

Šunková roláda na vinné omáčce

na šunkovou roládu:

  • 10 plátků šunky
    250 g čerstvého sýra
    100 ml šlehačky
    5 plátků želatiny
    250 g hroznového vína (bez pecek)
    bílý pepř
    sůl

na vinnou omáčku:

  • 0,5 l červeného vína
    lžíce rybízového džemu
    100 g medu
    bílý pepř
    sůl

na ozdobu:

Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem

Bramborové placky s povidly, mákem, tvarohem a jahodami

na bramborové placky (asi 20 ks):

  • 750 g brambor
    175 – 250 g polohrubé mouky
    1 vejce
    sůl
    hladká mouka na posypání válu

na tvarohovou náplň:

  • měkký tučný tvaroh
    moučkový cukr
    šlehačka

na makovo – povidlovou náplň:

  • 200 g mletého máku
    1 dcl mléka
    3 polévkové lžíce povidel
    moučkový cukr dle chuti
    skořice

na ozdobu:

Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé

na piškotový korpus:

  • 3 vejce
    75 g cukru krystal
    100 g mouky
    1/4 balíčku prášku na pečení

na vinný krém:

  • 800 g smetany ke šlehání
    20 g plátkové želatiny
    750 g hroznového vína (bez pecek)
    200 g cukru moučky
    cukrářské piškoty
    0,3 l svařeného červeného vína
    koření na svařené víno
    červená potravinářská barva

na ozdobu:

Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží

  • 8 králičích stehen
    300 g slaniny
    300 g uzeného boku
    2 cibule
    500 g vinných hroznů
    0,5 l bílého vína
    0,5 l drůbežího vývaru
    nové koření
    celý pepř
    bobkový list
    rozmarýn
    sůl

na pažitkovou kari rýži:

Dýňová polévka

Vyzkoušejte i další recepty z dýní (polévky z Hokkaidó, paštiky a další polévky)

  • 125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g másla
  • 250 g dýňové dužiny
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • dýňový olej

Celý recept Dýňová polévka

Krémová brokolicová polévka

  • 500 g růžiček brokolice
    svazek zelených cibulek
    500 ml mléka
    200 ml smetany
    50 g másla
    50 g hladké mouky nebo jíšky
    sůl
    pepř

na ozdobu:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.