|
|
|
Suroviny:
- 5 vepřových ledvinek
- 2 velké cibule
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 4 sladkokyselé okurky
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžíce hl. mouky
- 1 hrnek vývaru
- 50 g špeku
- ½ lžičky majoránky
- 1 lžička hořčice
- sůl, pepř
- 3 lžíce oleje
- lák z okurek
- ledový salát Celý recept ZNOJEMSKÉ LEDVINKY
Suroviny:
- vepřové ledvinky
- cibule
- mrkev, celer, petržel
- vývar
- rajský protlak
- cukr, sůl
- červené víno – Madeira
- pomeranč, citron – kůra
- švestková povidla
- skořice, badián, hřebíček
- chřest
- pomerančový džus Celý recept VEPŘOVÉ LEDVINKY NA MADEIŘE
Suroviny:
- telecí játra
- kapari
- sardelová pasta
- sterilovaná okurka
- cibulka
- špek
- bílý pepř
- telecí šťáva nebo worchester
- sůl
- olej
- vinný ocet
- čerstvý salátek
- máslo
- cherry rajčata, žampiony Celý recept TELECÍ JÁTRA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB
Suroviny:
- 70 ml olivového oleje
- kypřicí prášek do pečiva
- půl hrnku mléka
- 300 g hladké mouky
- sůl, cukrPomazánka na těsto:
- vývar
- rajský protlak
- sekaná rajčata
- česnek
- mrkev, celerNa hotovou placku:
- sunka
- strouhaný sýr
- mozzarela
- olivy
- cibule
- oregano
- bazalka Celý recept SLANÝ KOLÁČ SE ŠUNKOU A SÝREM
Suroviny:
- minerální voda
- šťáva z grapefruitů
- grenadina
- růžová voda
- citronová šťáva
- grapefruit na ozdobu
- růžové lístky na ozdobu Celý recept BITTERSWEET BLOOM
Suroviny:
- hořká čokoláda
- 50 g hladké mouky
- 50 g hnědého cukru + cukr na vysypání formiček
- 3 vejce
- vlašské ořechy
- kapka brandy
- máslo na vytření formiček
- sůl
na kompot:
Suroviny:
- jehněčí hřbet
- vývar
- 1 lžíce medu
- rozmarýn
- máta
- kmín
- mletý římský kmín
- 1 kulička nového koření
- bobkový list
- celá skořice
- pepř
- sůl
- olivový olej
na ratatouille:
Suroviny:
- krevety
- bílá ředkev
- 1 vejce
- škrob
- tempurová mouka
- rostlinný olej
- led
na omáčku:
Suroviny:
- 4 vyzrálá rajčata
- 1/2 cukety
- 1/2 salátové okurky
- 4 plátky toastového chleba
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- vinný ocet
- olivový olej
- bazalka
- mletý římský kmín
- sůl
- pepř Celý recept POLÉVKA GAZPACHO
Suroviny:
- 6 velkých bílků
- 6 lžic studené vody
- 120 g krystalového cukru
- 200 g jemně strouhaného kokosu
- 30 g hrubé mouky + na formu
- máslo na vymazání formy
- asi 2 lžíce pikantní domácí zavařeniny, např. rybízové či brusinkové
- stříbrné cukrářské zdobení – kuličky apod.
- Brusinky sušené nebo červené cukrářské kuličky, bonbonky na ozdobu
Na kokosový krém:
- 100 g másla, změklého
- 20 – 40 g moučkového cukru s vanilkou nebo vanilkový cukr
- 1 – 2 lžíce likéru – např. Baileys, Malibu apod. – nemusí být
- 50 g jemně strouhaného kokosu , tady jemnější , je-li fakt moc hrubý doporučuji rozmixovat
- 3 lžíce mléka
Na čokoládový krém:
Suroviny:
- 2 pláty listového vyváleného těsta na papíře (1 – 2 balení podle firmy)
Na náplň s řepou:
- 2 – 3 střední bulvy červené řepy
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1-2 snítky tymiánu
- 120 g kozího sýra
- mořská sůl
Na náplň s bramborami:
- 3 – 4 větší brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 150 g tvrdého dobře rozpouštějícího se sýra dle vaší chuti – např. ementál, čedar,
- 1-2 snítky rozmarýnu
- barevný drcený pepř
Na dokončení:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář