|
|
|
Suroviny
- mascarpone 500 g
- žloutek 5 ks
- cukr 5 lžic
- silná káva 150 ml
- likér amaretto 2 panáky
- dětské piškoty 150 g
- kakao na posypání Celý recept Tiramisu
Suroviny
- telecí kýta 750 g
- sůl
- šalvěj 15 lístků
- parmská šunka 15 plátků
- hladká mouka 5 lžic
- olivový olej 150 ml
- bílé suché víno 250 ml
- máslo 30 g
- lístky šalvěje na ozdobu
Na šťouchané brambory:
Suroviny
- brambory 400 g
- cibule 50 g
- bílá část pórku 240 g
- máslo 30 g
- kuřecí vývar 1 l
- sůl
- bílý pepř
- mléko 100 ml
- smetana 100 ml
- nasekaná pažitka 1 lžička
- olivový olej 1 lžíce Celý recept Pórková s bramborem
Suroviny
Lívance:
- hladká mouka 500 g
- cukr 1 lžička
- citronová kůra z 1 citronu 5 ks
- mléko 250 ml
- droždí
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
- olej na smažení
Žahour:
Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- mrkev 1 ks
- petržel 2 ks
- celer 1/4 ks
- bobkový list 3 ks
- celý pepř 4 kuličky
- nové koření 4 kuličky
- rajský protlak 2 lžíce
- červené víno 200 ml
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 1 snítka
- cukr 1 lžíce
- cibule 1 ks
- žampiony 12 ks
- slanina 100 g
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- brambory 1 kg
- olej
- sůl
- pepř Celý recept Hovězí líčka na víně se šťouchaným bramborem
Suroviny
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- kapusta 1/4 ks
- kedlubna 1/4 ks
- květák 1/2 ks
- brambory 1 kg
- česnek
- cibule 1 ks
- pepř
- sůl
- kmín
- vývar
- majoránka
- houby
- olej nebo sádlo
Na jíšku:
Suroviny
- větší rajčata 5 ks
- niva 150 g
- gouda 150 g
- eidam 150 g
- hrášek 50 g
- kapie 1 ks
- mletý pepř
- cibule 1 ks
- majonéza 100 g
- tatarka 100 g
Na domácí houstičky:
Suroviny
- mléko 400 ml
- bílý rum 4 lžíce
- jahody 400 g
- maliny 200 g
- vanilkový pudink 1 sáček
- mascarpone 350 g
- cukr krupice 5 lžic Celý recept Anglický dezert
Suroviny
- česnek 2 paličky
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- celer 1 ks
- mrkev 1 ks
- vývar
- niva 100 g
- klobása 100 g
- sůl
- majoránka 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- vejce 2 ks
- sádlo 1 lžíce
- zakysaná smetana 1 kelímek Celý recept Pikantní česnečka
Suroviny:
- cca 400 ml bílého, případně růžového vína
- cca 3 lžíce medu nebo dle chuti víc
- 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- citronová šťáva kůra z půlky citronu + šťáva na dochucení
- 2 pěkné pevné a zralé hrušky
- 200 g vanilkové zmrzliny
- džem z černého rybízu
- hrst vyloupaných vlašských ořechů Celý recept Dijonské hrušky
Suroviny:
- 300 g mletého hovězího
- 300 g mletého vepřového masa.
- 2 hrsti sekané hladkolisté petrželky
- 50 g mletého parmazánu nebo Grana Padano
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g čertsvé strouhanky z bílého italského nebo toustového chleba
- ½ červené cibule, nakrájené najemno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 velké vejce
- 50 ml mléka
- stolní olej na opékání v pánvi
Na omáčku:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule, nakrájené najemno
- 3 stroužky česneku, na tenké plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 3 stonky řapíkatého celeru, na drobno
- 1 lžíce krupicového cukru
- 500 g loupaných krájených rajčat, čertvá spařená a oloupaná nebo z konzervy
- 1 lžíce lístků čerstvého oregana nebo 1 lžička sušeného
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 100 ml bílého vína
- hrst čerstvé bazalky
Suroviny na polentu:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář