reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Patro (brambory pečené s jablky)

4−6 porcí

Tiramisu

Suroviny

  • mascarpone 500 g
  • žloutek 5 ks
  • cukr 5 lžic
  • silná káva 150 ml
  • likér amaretto 2 panáky
  • dětské piškoty 150 g
  • kakao na posypání Celý recept Tiramisu

Telecí saltimbocca

Suroviny

  • telecí kýta 750 g
  • sůl
  • šalvěj 15 lístků
  • parmská šunka 15 plátků
  • hladká mouka 5 lžic
  • olivový olej 150 ml
  • bílé suché víno 250 ml
  • máslo 30 g
  • lístky šalvěje na ozdobu

Na šťouchané brambory:

 

Pórková s bramborem

Suroviny

  • brambory 400 g
  • cibule 50 g
  • bílá část pórku 240 g
  • máslo 30 g
  • kuřecí vývar 1 l
  • sůl
  • bílý pepř
  • mléko 100 ml
  • smetana 100 ml
  • nasekaná pažitka 1 lžička
  • olivový olej 1 lžíce Celý recept Pórková s bramborem

Vejce Florentine

Suroviny

  • pepř
  • ocet 1 lžíce
  • křepelčí vejce 1 ks
  • špenát 2 hrsti
  • anglický muffin 1/2 ks
  • olivový olej
  • máslo 1 lžíce
  • sůl Celý recept Vejce Florentine

Lívanečky se žahourem a zakysanou smetanou

Suroviny
Lívance:

  • hladká mouka 500 g
  • cukr 1 lžička
  • citronová kůra z 1 citronu 5 ks
  • mléko 250 ml
  • droždí
  • vejce 2 ks
  • sůl 1 špetka
  • olej na smažení

Žahour:

Hovězí líčka na víně se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí líčka 1 kg
  • mrkev 1 ks
  • petržel 2 ks
  • celer 1/4 ks
  • bobkový list 3 ks
  • celý pepř 4 kuličky
  • nové koření 4 kuličky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • červené víno 200 ml
  • rozmarýn 1 snítka
  • tymián 1 snítka
  • cukr 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • žampiony 12 ks
  • slanina 100 g
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • brambory 1 kg
  • olej
  • sůl
  • pepř Celý recept Hovězí líčka na víně se šťouchaným bramborem

Jihočeská bramboračka

Suroviny

  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • kapusta 1/4 ks
  • kedlubna 1/4 ks
  • květák 1/2 ks
  • brambory 1 kg
  • česnek
  • cibule 1 ks
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • vývar
  • majoránka
  • houby
  • olej nebo sádlo

Na jíšku:

Plněné rajské s domácí houstičkou

Suroviny

  • větší rajčata 5 ks
  • niva 150 g
  • gouda 150 g
  • eidam 150 g
  • hrášek 50 g
  • kapie 1 ks
  • mletý pepř
  • cibule 1 ks
  • majonéza 100 g
  • tatarka 100 g

Na domácí houstičky:

Anglický dezert

Suroviny

  • mléko 400 ml
  • bílý rum 4 lžíce
  • jahody 400 g
  • maliny 200 g
  • vanilkový pudink 1 sáček
  • mascarpone 350 g
  • cukr krupice 5 lžic Celý recept Anglický dezert

Plněné krůtí rolky, šťouchané brambory s mascarpone a sušenými rajčaty

Suroviny

Pikantní česnečka

Suroviny

  • česnek 2 paličky
  • brambory 2 ks
  • cibule 1 ks
  • celer 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • vývar
  • niva 100 g
  • klobása 100 g
  • sůl
  • majoránka 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • vejce 2 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • zakysaná smetana 1 kelímek Celý recept Pikantní česnečka

Sýrové placičky s jogurtovým dresinkem

Suroviny

Dijonské hrušky

Suroviny:

  • cca 400 ml bílého, případně růžového vína
  • cca 3 lžíce medu nebo dle chuti víc
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • citronová šťáva kůra z půlky citronu + šťáva na dochucení
  • 2 pěkné pevné a zralé hrušky
  • 200 g vanilkové zmrzliny
  • džem z černého rybízu
  • hrst vyloupaných vlašských ořechů Celý recept Dijonské hrušky

Masové koule s rajčatovou omáčkou & polenta s bazalkou a parmazánem

Suroviny:

  • 300 g mletého hovězího
  • 300 g mletého vepřového masa.
  • 2 hrsti sekané hladkolisté petrželky
  • 50 g mletého parmazánu nebo Grana Padano
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100 g čertsvé strouhanky z bílého italského nebo toustového chleba
  • ½ červené cibule, nakrájené najemno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 velké vejce
  • 50 ml mléka
  • stolní olej na opékání v pánvi

Na omáčku:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule, nakrájené najemno
  • 3 stroužky česneku, na tenké plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 3 stonky řapíkatého celeru, na drobno
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 500 g loupaných krájených rajčat, čertvá spařená a oloupaná nebo z konzervy
  • 1 lžíce lístků čerstvého oregana nebo 1 lžička sušeného
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • cca 100 ml bílého vína
  • hrst čerstvé bazalky

Suroviny na polentu:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.