reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle

Suroviny:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 šalotky, nakrájené na tenké klínky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 400g králičího masa nakrájeného na nudličky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 200 ml bílého suchého vína
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • asi 20 tmavých kvalitních oliv
  • 5 sušených rajčat v oleji, okapaných
  • 3 – 4 lžíce smetany ke šlehání
  • hladkolistá petrželka k podávání, hrubě nasekaná
  • 4 porce tagliatelle ( 400 – 500 g sušených, 600 – 650 g čerstvých kupovaných nebo domácích podle následujícího receptu)

Čerstvé tagliatelle:

Vichyssoise – pórková polévka

Suroviny:

  • 4 pórky (jen bílá část)
  • 1 cibule
  • 500 g brambor, varný typ C nebo B
  • přepuštěné máslo nebo 3 lžíce másla
  • 1 litr kuřecího vývaru, nejlépe domácí nebo kvalitní bujon
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 250 ml smetany 33%
  • pažitka k podávání Celý recept Vichyssoise – pórková polévka

Košíčky s ovocem a citronovým krémem

Suroviny na 20 košíčků:

  • 150 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 120 g másla, vychlazeného
  • 1 žloutek
  • po 20 kouscích čerstvých lesních plodů – maliny, ostružiny, jahody, + asi 150 g borůvek – v misce
  • lístky meduňky a máty na ozdobu, nemusí být

Na krém:

 

Losos s koprovým pestem & bramborové lupínky pečené na plechu

Suroviny:

  • 4 filety z lososa po 150 -200g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
  • klínky z 1 citronu k podávání

Na pesto:

  • 1 šálek lístků čerstvého kopru
  • mořská sůl
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 50 g vyloupaných vlašských ořechů (můžete použít i mandle)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 60 – 80 ml extra panenského olivového oleje

Bramborové lupínky:

Kuřecí stehna s pečenými cherry rajčátky & bagety s pečeným česnekem

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna (čtvrtky)
  • 1 celá palice česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • sladká mletá paprika na poprášení
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 – 2 snítky rozmarýnu, čerstvého
  • 400 g cherry rajčátek, nejlépe na větvičce (klidně různě barevná)
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 2-4 střední bagety (podle toho, jací jste jedlíci)
  • hrst různých salátových listů k podávání Celý recept Kuřecí stehna s pečenými cherry rajčátky & bagety s pečeným česnekem

Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou

Suroviny:

  • 2 jarní cibulky
  • 1 velká brambora, nejlépe moučná (varný typ C)
  • 1 lžíce másla
  • 1 l vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • 450 g mraženého hrášku
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 4 snítky máty na ozdobu

Na krutony:

Štrúdl

Suroviny

  • jahody na ozdobu
  • listové těsto 1 ks
  • jablka 10 ks
  • mletá skořice 1 špetka
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml Celý recept Štrúdl

Pečený králík s nádivkou

Suroviny

Hovězí vývar s knedlíčky

Suroviny

  • morková kost 2 ks
  • hovězí hruď 1 ks
  • játrová zavářka 500 g
  • chlazená kořenová zelenina na polévku 1 balení
  • čerstvá petrželová nať
  • sůl 1 lžičky
  • polévkové koření
  • pepř Celý recept Hovězí vývar s knedlíčky

Rajčata s mozzarellou

Suroviny

Lesní plody v těstíčku na zmrzlinovém krému

Suroviny

Vepřová panenka na čerstvých liškách ve smetanovém přelivu

Suroviny

Zelňačka s klobásou

Suroviny

  • kysané zelí
  • pikantní klobása
  • cibule 1 ks
  • červená sladká paprika
  • chilli
  • smetana na vaření 250 ml
  • zakysaná smetana
  • brambory 3 ks
  • bobkový list 4 ks
  • nové koření 5 kuličky
  • jíška
  • vývar
  • sůl
  • pepř Celý recept Zelňačka s klobásou

Domácí mini burgery s kari-limetkovou omáčkou

Suroviny

  • hovězí mleté maso 500 g
  • sojová omáčka
  • cibule 1 ks
  • vejce 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka dle potřeby
  • majonéza
  • limetka 1 ks
  • kari
  • ledový salát
  • plátkový sýr dle chuti
  • rajče 1 ks
  • červená cibule 1 ks
  • olivový olej
  • velká francouzská bageta Celý recept Domácí mini burgery s kari-limetkovou omáčkou

OPEČENÝ BANÁN V MEDU S KOKOSEM

Suroviny:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.