|
|
|
Suroviny:
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 šalotky, nakrájené na tenké klínky
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 400g králičího masa nakrájeného na nudličky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 200 ml bílého suchého vína
- několik snítek čerstvého tymiánu
- asi 20 tmavých kvalitních oliv
- 5 sušených rajčat v oleji, okapaných
- 3 – 4 lžíce smetany ke šlehání
- hladkolistá petrželka k podávání, hrubě nasekaná
- 4 porce tagliatelle ( 400 – 500 g sušených, 600 – 650 g čerstvých kupovaných nebo domácích podle následujícího receptu)
Čerstvé tagliatelle:
Suroviny:
- 4 pórky (jen bílá část)
- 1 cibule
- 500 g brambor, varný typ C nebo B
- přepuštěné máslo nebo 3 lžíce másla
- 1 litr kuřecího vývaru, nejlépe domácí nebo kvalitní bujon
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 250 ml smetany 33%
- pažitka k podávání Celý recept Vichyssoise – pórková polévka
Suroviny na 20 košíčků:
- 150 g hladké mouky
- 40 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 120 g másla, vychlazeného
- 1 žloutek
- po 20 kouscích čerstvých lesních plodů – maliny, ostružiny, jahody, + asi 150 g borůvek – v misce
- lístky meduňky a máty na ozdobu, nemusí být
Na krém:
Suroviny:
- 4 filety z lososa po 150 -200g
- 2 lžíce olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě drcený pepř
- klínky z 1 citronu k podávání
Na pesto:
- 1 šálek lístků čerstvého kopru
- mořská sůl
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- 50 g vyloupaných vlašských ořechů (můžete použít i mandle)
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 60 – 80 ml extra panenského olivového oleje
Bramborové lupínky:
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna (čtvrtky)
- 1 celá palice česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- sladká mletá paprika na poprášení
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce másla
- 1 – 2 snítky rozmarýnu, čerstvého
- 400 g cherry rajčátek, nejlépe na větvičce (klidně různě barevná)
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 2-4 střední bagety (podle toho, jací jste jedlíci)
- hrst různých salátových listů k podávání Celý recept Kuřecí stehna s pečenými cherry rajčátky & bagety s pečeným česnekem
Suroviny:
- 2 jarní cibulky
- 1 velká brambora, nejlépe moučná (varný typ C)
- 1 lžíce másla
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- čerstvě mletý pepř
- 450 g mraženého hrášku
- 200 ml smetany na šlehání
- 4 snítky máty na ozdobu
Na krutony:
Suroviny
- jahody na ozdobu
- listové těsto 1 ks
- jablka 10 ks
- mletá skořice 1 špetka
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml Celý recept Štrúdl
Suroviny
- morková kost 2 ks
- hovězí hruď 1 ks
- játrová zavářka 500 g
- chlazená kořenová zelenina na polévku 1 balení
- čerstvá petrželová nať
- sůl 1 lžičky
- polévkové koření
- pepř Celý recept Hovězí vývar s knedlíčky
Suroviny
- kysané zelí
- pikantní klobása
- cibule 1 ks
- červená sladká paprika
- chilli
- smetana na vaření 250 ml
- zakysaná smetana
- brambory 3 ks
- bobkový list 4 ks
- nové koření 5 kuličky
- jíška
- vývar
- sůl
- pepř Celý recept Zelňačka s klobásou
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář