reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rychlý thajský salát

4 porce

  • hrst sušených hub shitake
  • voda na namočení hub
  • rostlinný olej
  • 4 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 1 římský salát
  • 200 g pečeného rostbífu
  • 2 lžíce sezamových semínek Celý recept Rychlý thajský salát

Losos se zeleninou v papilotě

4 porce

  • 600 g filetu z lososa
  • 200 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g zelené cukety
  • 200 g žluté cukety
  • 100 g bílé cibule nebo šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • směs bylinek (tymián, oregano, bazalka)
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • 20 g másla Celý recept Losos se zeleninou v papilotě

Vepřovky (zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě)

Suroviny:

 

Jablečník

4 porce

  • 3 šťavnatá jablka
  • 50 g másla
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 3 starší rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • mletá skořice Celý recept Jablečník

Bramborové nočky se švestkovou omáčkou a mákem

6 porcí

Čočková polévka se slaninou a chlebovými krutony

4−6 porcí

  • 2 hrsti čočky
  • voda na namočení čočky
  • ½ lžíce sádla
  • 50 g selské slaniny
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • asi 1,2 l vody
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl

Na podávání

Carpaccio z pomeranče

Odvar

  • 250 ml vody
  • 2 lžíce cukru
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks skořice
  • 2 proužky pomerančové kůry

Všechny ingredience vaříme 3 minuty, poté odstavíme a vychladíme, nejlépe přes noc.

Tuňák s kukuřičnou kaší a mušlemi

Suroviny:

  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g mušlí vongole
  • střik bílého vína
  • 300 ml vody
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • ¼ klobásky chorizo
  • 4 lžíce polenty
  • mletý pepř
  • sůl
  • čerstvý koriandr
  • 200 g steaku z tuňáka
  • mletý pepř
  • sůl Celý recept Tuňák s kukuřičnou kaší a mušlemi

Divoké vepřové pečené na zelenině s bylinkami

Suroviny:

  • 1 pórek
  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 600 g brambor
  • 1 kg masa z divokého prasátka

Omáčka

Tiramisu a lá Sosa

Suroviny

  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • vejce 3 ks
  • mascarpone 500 g
  • cukrářské piškoty 2 balení
  • cukr moučka 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • likér amaretto
  • kakao
  • instatní káva
  • čokoláda na vaření Celý recept Tiramisu a lá Sosa

Rojber se šťouchaným bramborem, šopský salát

Suroviny

  • krkovička 1 kg
  • červená paprika 1 lžíce
  • grilovací koření 2 lžíce
  • česnek 4 stroužky
  • sůl 1 lžíce
  • olej 1/2 hrnku
  • voda 1/2 hrnku
  • hořčice 2 lžíce
  • slanina
  • cibule 1–2 ks
  • sůl
  • brambory 1 kg
  • nať z jarní cibulky
  • kousek másla

Na salát:

Brokolicová polévka s krutony

Suroviny

Cibulový koláč

Suroviny

  • sůl 1 špetka
  • vejce 2 ks
  • tuk 30 g
  • šunkový uzený salám 300 g
  • cibule 400 g
  • smetana 4 lžíce
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • sůl 1/2 lžičky

Na těsto:

Pařížský sen s jahodami

Suroviny

  • čerstvé jahody
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček

Těsto:

  • polohrubá mouka 2 hrnky
  • cukr krupice 1 hrnek
  • mléko 1 hrnek
  • vejce 1 ks
  • lístky máty
  • olej 1/2 hrnku
  • kakao

Krém:

  • máslo 1 ks
  • Salko 1 ks
  • holandské kakao

Na ozdobu:

Vepřová bylinková kýta, šťouchané

Suroviny


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.