reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smetanová kuřecí prsíčka

Ingredience
na kuřecí závitky:

  • kuřecí prsa nebo vykostěné stehenní řízky 1 dávka
  • slanina 1 dávka
  • libeček 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 balení
  • vejce 2 kusy
  • hladká mouka 1 dávka
  • strouhanka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • trochu tuku na vymazání pekáčku 1 dávka
  • brambory pro 5 osob 1 dávka

na šopský salát:

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Ingredience

  • kuřecí droby a drůbeží skelety 1 dávka
  • kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev) 1 dávka
  • vegeta a masox na dochucení 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • celý pepř 1 dávka
  • zelená nať na ozdobu 1 dávka

na nudle:

Hermelín ve slanině, Švestky ve slanině

Ingredience

  • hermelín 1 balení
  • anglická slanina 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • česnek 1 špetka

Švestky ve slanině

 

Francouzské palačinky

Ingredience

  • mléko 400 ml
  • vejce 2 kusy
  • hl. mouka 200 g
  • sůl 1 špetka
  • cukr krystal (dle chuti) 1 dávka
  • rum 1 dávka
  • olej na smažení 1 dávka

na náplň:

Vepřová panenka

Ingredience

  • větší vepřová panenka 2 kusy
  • pepř a sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • brambor 800 g
  • slanina 50 g
  • svazek jarní cibulky 1 kus
  • ořech másla 1 kus
  • drcený kmín 1 špetka

na ratatouille:

  • červená cibule 4 kusy
  • červená papriky 3 kusy
  • cuketa 2 kusy
  • vanička cherry rajčat 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • provensálské koření 1 dávka
  • pepř a sůl 1 špetka Celý recept Vepřová panenka

Francouzská cibulačka

Ingredience

  • cibule (bílé i červené tak půl napůl) 1500 g
  • bílé víno 500 ml
  • panák koňaku 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • vývar 1 l
  • tymián 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • francouzská bageta 5 kusů
  • francouzský tučnější sýr 200 g
  • čerstvá zelená petržel 1 dávka
  • ořech másla 1 kus
  • petržel 1 dávka Celý recept Francouzská cibulačka

Zeleninový salát s křepelčím vejcem a bagetkou

Ingredience

  • vanička křepelčích vajíček 1 kus
  • čekankové puky 1 dávka
  • balení rucoly 1 kus
  • salát radicchio (červený italský salát) 1 dávka
  • listy polníčku 1 dávka
  • bagetka k podávání 5 kusů

na dresink:

Vanilková zmrzlina

Ingredience

  • žloutek 5 kusů
  • smetana 400 ml
  • cukr krystal 50 g
  • vanilkový lusk 1 kus
  • makadamové ořechy 1 dávka
  • pekanové ořechy 1 dávka
  • medovina 1 dávka Celý recept Vanilková zmrzlina

Krevety na horké pánvi

Ingredience

  • tygří krevety (5 kusů na osobu) 1 dávka
  • bílé víno 40 ml
  • máslo 20 g
  • olivový olej 20 ml
  • práškové chilli nebo chilli oleje 10 g
  • čerstvý koriandr 2 g
  • čerstvé chilli papričky 5 g
  • sušená šunka (jamon iberico) 20 g
  • francouzská bageta k podávání 5 kusů Celý recept Krevety na horké pánvi

Polévka z červené čočky

Ingredience

  • červená čočka (bio kvalita) 300 g
  • mrkev 100 g
  • řapíkatý celer 50 g
  • česnek 25 g
  • cibule šalotka 60 g
  • zázvor 50 g
  • rajčata 100 g
  • olivový olej 30 ml
  • koření tandoori masala 1 dávka
  • chilli papričky 2 g
  • čerstvý koriandr 15 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Polévka z červené čočky

Masopustní perník se sušeným ovocem

Ingredience:

  • 200 g směsi sušeného ovoce (datle, fíky, meruňky, rozinky, brusinky)
  • 1 dl rumu na namočení
  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžičky zažívací sody
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • čerstvě drcené koření (hřebíček, badyán, nové koření)
  • lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • ¼ l mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce Celý recept Masopustní perník se sušeným ovocem

Vepřová plec na česneku s majoránkovými kroupami a žampiony

4 porce

Vepřová plec

Přírodní vepřový karbanátek se zeleninou nakyselo

4−6 porcí

Karbanátky

Kuřecí játra na kari se zeleninou

Potřebujeme:

  • kuřecí játra,
  • drůbeží vývar,
  • 1 kelímek smetany,
  • 2 jarní cibulky,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 červenou papriku,
  • lžíci hladké mouky,
  • 1 cibuli,
  • kari,
  • olej

Vývar se šaškovskými knedlíky a masový salát

Potřebujeme:

Vývar:

  • 300 g hovězího zadního a hovězího předního masa,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • ¼ celeru,
  • 4 ks nového koření,
  • 10 ks celého pepře, sůl,
  • petržel

Šaškovské knedlíky:

  • 300 g vařených brambor,
  • 300 g ementálu,
  • 300 g hladké mouky,
  • mléko,
  • petrželku,
  • olej, sůl, pepř

Masový salát:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.