|
|
|
Ingredience
na kuřecí závitky:
- kuřecí prsa nebo vykostěné stehenní řízky 1 dávka
- slanina 1 dávka
- libeček 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 balení
- vejce 2 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- trochu tuku na vymazání pekáčku 1 dávka
- brambory pro 5 osob 1 dávka
na šopský salát:
- salátvá okurka 1 kus
- zelená paprika 300 g
- rajčata 300 g
- cibule (druh dle chuti) 1 kus
- olivový olej 50 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- balkánský sýr 250 g Celý recept Smetanová kuřecí prsíčka
Ingredience
- kuřecí droby a drůbeží skelety 1 dávka
- kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev) 1 dávka
- vegeta a masox na dochucení 1 balení
- sůl 1 špetka
- celý pepř 1 dávka
- zelená nať na ozdobu 1 dávka
na nudle:
Ingredience
- hermelín 1 balení
- anglická slanina 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- česnek 1 špetka
Švestky ve slanině
Ingredience
- mléko 400 ml
- vejce 2 kusy
- hl. mouka 200 g
- sůl 1 špetka
- cukr krystal (dle chuti) 1 dávka
- rum 1 dávka
- olej na smažení 1 dávka
na náplň:
Ingredience
- větší vepřová panenka 2 kusy
- pepř a sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- brambor 800 g
- slanina 50 g
- svazek jarní cibulky 1 kus
- ořech másla 1 kus
- drcený kmín 1 špetka
na ratatouille:
- červená cibule 4 kusy
- červená papriky 3 kusy
- cuketa 2 kusy
- vanička cherry rajčat 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- provensálské koření 1 dávka
- pepř a sůl 1 špetka Celý recept Vepřová panenka
Ingredience
- cibule (bílé i červené tak půl napůl) 1500 g
- bílé víno 500 ml
- panák koňaku 1 kus
- bobkový list 1 kus
- vývar 1 l
- tymián 1 dávka
- sůl 1 špetka
- francouzská bageta 5 kusů
- francouzský tučnější sýr 200 g
- čerstvá zelená petržel 1 dávka
- ořech másla 1 kus
- petržel 1 dávka Celý recept Francouzská cibulačka
Ingredience
- vanička křepelčích vajíček 1 kus
- čekankové puky 1 dávka
- balení rucoly 1 kus
- salát radicchio (červený italský salát) 1 dávka
- listy polníčku 1 dávka
- bagetka k podávání 5 kusů
na dresink:
Ingredience
- žloutek 5 kusů
- smetana 400 ml
- cukr krystal 50 g
- vanilkový lusk 1 kus
- makadamové ořechy 1 dávka
- pekanové ořechy 1 dávka
- medovina 1 dávka Celý recept Vanilková zmrzlina
Ingredience
- tygří krevety (5 kusů na osobu) 1 dávka
- bílé víno 40 ml
- máslo 20 g
- olivový olej 20 ml
- práškové chilli nebo chilli oleje 10 g
- čerstvý koriandr 2 g
- čerstvé chilli papričky 5 g
- sušená šunka (jamon iberico) 20 g
- francouzská bageta k podávání 5 kusů Celý recept Krevety na horké pánvi
Ingredience
- červená čočka (bio kvalita) 300 g
- mrkev 100 g
- řapíkatý celer 50 g
- česnek 25 g
- cibule šalotka 60 g
- zázvor 50 g
- rajčata 100 g
- olivový olej 30 ml
- koření tandoori masala 1 dávka
- chilli papričky 2 g
- čerstvý koriandr 15 g
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Polévka z červené čočky
Ingredience:
- 200 g směsi sušeného ovoce (datle, fíky, meruňky, rozinky, brusinky)
- 1 dl rumu na namočení
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 2 lžičky zažívací sody
- 1 polévková lžíce kakaa
- čerstvě drcené koření (hřebíček, badyán, nové koření)
- lžička mleté skořice
- špetka soli
- citronová kůra
- ¼ l mléka
- 100 ml oleje
- 1 vejce Celý recept Masopustní perník se sušeným ovocem
Potřebujeme:
- kuřecí játra,
- drůbeží vývar,
- 1 kelímek smetany,
- 2 jarní cibulky,
- 1 stroužek česneku,
- 1 červenou papriku,
- lžíci hladké mouky,
- 1 cibuli,
- kari,
- olej
Potřebujeme:
Vývar:
- 300 g hovězího zadního a hovězího předního masa,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- 1 mrkev,
- ¼ celeru,
- 4 ks nového koření,
- 10 ks celého pepře, sůl,
- petržel
Šaškovské knedlíky:
- 300 g vařených brambor,
- 300 g ementálu,
- 300 g hladké mouky,
- mléko,
- petrželku,
- olej, sůl, pepř
Masový salát:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář