„Pořad s názvem „Nahoře na hoře“ vznikl vlastně svérázným stmelením turistického magazínu a gastronomického vysílání. Jeho protagonistou je András Rázsi (Andráš Ráži), mladý egerský kuchař, který poté, co ukončil střední školu, pracoval v kuchyních různých hotelů a restaurací, ale později se rozhodl, že bude dále studovat. Před nedávnem opustil přírodovědeckou fakultu jako promovaný meteorolog, co však neopustil, to je kuchyně a kulinářské rozkoše.
Domácky se Andrášovi říká Bandi a Bandiho druhou velkou láskou jsou toulky přírodou a pěší turistika. Od dlouhých pěších výletů ho nedokáže odradit ani déšť, ani sníh. Bere si s sebou vždy základní vybavení a po mnohakilometrových cestách si dopřává jídla, která se snadno připravují, přesto však jsou velmi chutná. Bandiho jídla jsou vždycky chutná, protože sice vaří v přírodě, ale dělá to velice pečlivě a dodržuje předepsaný poměr ingrediencí. Z jednotlivých epizod se divák dozví, proč dělají člověku dobře pěší tůry, jakou základní výstroj potřebujeme k toulkám přírodou, ale Bandi nás mimo to naučí i vyrábět vrše k lovu ryb, zakládat oheň i z vlhkého dřeva a poradí, kde vařit, když venku prší.“
Zdroj: TV Paprika http://tvpaprika.hu/cs/musoraink/nahore_na_hore
Recepty pořadu Nahoře na hoře:
- Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka
- Bašta z pohoří Mátra s bramborami na slanině pečenými na žhavých uhlících
- Čertovy langoše připravované u Čertovy díry (Ördöglyuk)
- Egedská fazolová polévka
- Fazolové chili u „Dömörkapu”
- Hamburger (podle Bandiho představ) na vrcholu Galyatető
- Houbové palačinky se sýrovou omáčkou
- Játra na houbách podávaná v bochníčku u pramene „Tűzköves”
- Jelení ragú na červeném víně připravované u rokle „Rám”
- Kamenná polévka připravovaná u „Szentbékkálla” v oblasti Kőtenger (Moře kamenů)
- Kebab připravovaný na hradě v Egeru
- Krůtí ragú ve smetanové omáčce poblíž Nyakaskő
- Kuřecí plátky dušené v sýrové omáčce připravované u hradu „Salgó”
- Kuřecí prsíčka à la Bogi připravovaná v krajině poblíž obce Hollókő
- Kuřecí ragú na paprice připravované poblíž vesničky Pilisszentlélek
- Lečo s tykví u gántského bauxitového dolu
- Maso na špízu s ovocem připravované v přírodě u skal Panoráma (Panorámasziklák)
- Pálivé maso s fazolemi vařené u pračlověčí jeskyně – Szelim
- Palócká gulášová polévka u Novohradského hradu
- Palócké vepřové žebírko se šťouchanými bramborami připravované u hradu „Ágasvár” v pohoří Mátra
- Paprikáš z lesních hub připravovaný v přírodě pohoří „Pilis”
- Pečeně na způsob „Bükki” připravovaná v přírodě u „Kaptárových kamenů”
- Pečeně „Mánás”
- Plněný lilek u Pramene Svatého Ladislava
- Polesného kančí žebírko u jezera Sástó
- Ryba pečená na rožni v údolí „Szurdok”
- Sedmidívčí kuře u hradu Boldogkő
- Segedínský guláš u „Ingókő”
- Smetanová polévka z divokého selete připravovaná u „Rákócziho pramene” v pohoří Mátra
- Soutěž o nejlepší recept – Havajské kuře
- Soutěž o nejlepší recept – Kovbojská polévka
- Soutěž o nejlepší recept – Marinovaný pikantní sumec s kukuřičnou kaší a brynzou
- Soutěž o nejlepší recept – Svíčkové řezy na koňaku à la Nemeskéri
- Soutěž o nejlepší recept – Trhanec s čokoládou
- Srnčí ragú polévka u Subalyuk
- Sumčí guláš u vodní nádrže v Lázbérci
- Szigligetská kuřecí prsíčka
- Turistická pomazánka „Börzsöny” připravovaná v přírodě oblasti „Királyrét”
- Vegetariánský guláš připravovaný u pramene „Vándor”
- Vepřové medailonky à la „Dorozsma” připravované na hoře Kékestető
- Vepřové žebírko na zelenině připravované pod širým nebem poblíž Lillafüredu
- Vepřový řízek s medovou polevou u čedičových skal
- Vinařský guláš připravovaný v Egeru
- Visegrádská pečeně
- Zbojnický ranec s kudlou u Mariiny skály
Poslední tip, trik či komentář