reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové zelňáky s povidly

Ingredience:

  • 700 g brambor
  • 400 g kysaného bílého zelí
  • 100 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • sádlo na opečení
  • švestková povidla na potření Celý recept Bramborové zelňáky s povidly

Rolovaný hovězí krk plněný červeným zelím se švestkovou omáčkou

4 porce

  • 1 kg hovězího krku vcelku
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • ¼ l červeného vína

Zelná náplň

  • 100 g špeku
  • 1 cibule
  • ½ malé hlávky červeného zelí
  • 3 lžíce cukru
  • ½ l červeného vína
  • 1 jablko
  • kmín
  • sůl
  • vinný ocet

Švestková omáčka

Australský jablkový koláč

Ingredience
australský jablkový koláč:

  • jablka 1 kg
  • máslové sušenky 200 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • skořice 1 lžička
  • rozinky 1 hrst
  • smetana ke šlehání 1 kus

vanilková zmrzlina:

 

Mirošovský zapečený řízek

Ingredience

  • hovězí (telecí) váleček 1 kg
  • slanina 200 g
  • cibule 250 g
  • vejce 5 kusů
  • hladká mouka 1 dávka
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 0 špetek

bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • máslo 50 g
  • mléko 120 ml
  • okurkový salát:
  • salátová okurka 1 kus
  • ocet podle chuti 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

rajčatový salát:

Janovská krémová polévka

Ingredience

Škvarková pomazánka

Ingredience

Vejce s ruským kaviárem

Ingredience

vejce s ruským kaviárem:

  • žloutky (z 5 vajec) 75 g
  • máslo 40 g
  • sardelová pasta 2 g
  • sůl 1 špetka
  • kaviár na ozdobu, citron 1 dávka

tatarák z norského lososa

  • uzený losos 200 g
  • menší cibule 1 kus
  • citronová šťáva 1 lžička
  • olivový olej 1 lžíce
  • koňak 1 lžička
  • posekaný kopr 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • bílé opečené tousty k podávání 1 dávka Celý recept Vejce s ruským kaviárem

Staročeský závin

Ingredience

  • hladká mouka 400 g
  • vejce 1 kus
  • ocet 1 lžíce
  • máslo 150 g
  • trošku mléka 1 dávka
  • nakyslá jablka 1 kg
  • sekané ořechy 3 lžíce
  • rozinky 50 g
  • rum (na naložení rozinek) 1 dávka
  • strouhanka 150 g
  • cukr 150 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • mletá skořice 1 lžíce
  • šlehačka k podávání 1 kus Celý recept Staročeský závin

Kančí plec

Ingredience

  • kančí hřbet bez kosti 1 kg
  • slanina 200 g
  • zelenina pod svíčkovou 500 g
  • vepřové sádlo 1 dávka
  • malé máslo 1 kus
  • tymián 1 snítka
  • trocha badyánu 1 dávka
  • cukr krupice 4 lžíce
  • malý rajský protlak 1 kus
  • šípková zavařenina 200 g
  • červené víno 100 ml
  • pomerančová šťáva 200 ml
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec) 1 dávka
  • mletá skořice 1 lžička
  • citronová šťáva 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Špekové knedlíky:

  • anglická slanina vcelku 250 g
  • sádlo 1 lžíce
  • starší housky 4 kusy
  • hrubá mouka 400 g
  • vejce 1 kus
  • petrželka 1 hrst
  • sůl 1 špetka Celý recept Kančí plec

Hovězí vývar s noky

Ingredience

  • hovězí přední maso s kostí 500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g
  • divoké koření (1 bobkový list, celý černý pepř, nové koření) 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

odpalované noky:

Opilé švestky

Ingredience

Medové řezy

Ingredience
placky:

  • hladká mouka 500 g
  • vejce 1 kus
  • cukr 150 g
  • máslo 130 g
  • med 2 lžíce
  • jedlá soda 2 lžičky

krém:

  • mléko 500 ml
  • polohrubá mouka 5 lžic
  • rum 2 lžíce
  • vanilkový cukr 2 kusy
  • cukr 4 lžíce
  • máslo 370 g
  • poleva:
  • máslo 50 g
  • olej 2 lžíce
  • jeden a půl čokolády na vaření 1 dávka Celý recept Medové řezy

Domácí kachna

Ingredience

  • kachna domácí 1 kus
  • cibule 1 kus
  • kmín 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • kynutý knedlík:
  • hrubá mouka 600 g
  • polohrubá mouka 400 g
  • sušené droždí 1 sáček
  • vejce 2 kusy
  • sůl 1 špetka

bramborový knedlík:

  • brambory (nejlépe den předen uvařenéú 1 kg
  • vejce 2 kusy
  • mouka 200 g
  • bramborový škrob 2 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • sůl 1 dávka

bílé zelí:

  • kysané bílé zelí 1 kg
  • cibule 1 kus
  • škrob (solamyl, maizena) 1 lžíce
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 dávka

Červené zelí:

Slepičí polévka

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • větší mrkev 1 kus
  • menší petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • půl pórku 1 dávka
  • menší cibule 1 kus
  • libeček 3 snítky
  • černý pepř 3 kuličky
  • oblíbené polévkové koření 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • předem připravené domácí nudle 1 dávka Celý recept Slepičí polévka

Piškotová roláda

Ingredience

  • vejce 6 kusů
  • cukr krupice 100 g
  • olej 2 lžíce
  • polohrubá mouka 120 g
  • strouhaná citronová kůra 2 kusy

krém:

  • smetana ke šlehání 2 kusy
  • mascarpone 1 kelímek
  • vanilkový cukr 1 kus
  • ztužovač šlehačky 2 kusy
  • krupicový cukr 1 lžíce
  • vaječný koňak 1 dávka
  • strouhaná čokoláda na ozdobu 1 dávka Celý recept Piškotová roláda

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.