|
|
|
Suroviny
Na obalení:
- vanilkový cukr 100 g
- cukr moučka 50 g
Na potření:
Na těsto:
Suroviny
- žebra 2-3 kg
- grilovací koření
- koření na krkovičku
- med 4 lžíce
- olej 1 sklenička
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- brambory 10 ks
- máslo
- kukuřice 2-3 klasy
Na ozdobu:
Suroviny
- brambory 800 g
- sušené houby 50 g
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/4 bulvy
- cibule 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- kmín 1 lžička
- zeleninový vývar 1 l
- česnek 5 stroužků
- majoránky 2 lžíce
- sůl
- mletý pepř Celý recept Bramboračka
Suroviny:
- mražené maliny
- čerstvé lesní ovoce
- toastový chleba
- mascarpone
- 1 lžíce smetany
- 3 lžíce hnědého cukru
- moučkový cukr
- 2 plátky želatiny
- citronová šťáva
- máta Celý recept MALINOVÁ CHARLOTTE
Suroviny:
- hovězí kýta
- špek
- 2 dcl suchého červeného vína
- 3 dcl vývaru
- 1 a 1/2 cibule
- rozmarýn
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
na přílohu:
Suroviny:
- kulatozrná rýže
- mražený hrášek
- 1 dcl suchého bílého vína
- vývar
- 1 šalotka
- máslo
- parmezán
- olivový olej
- rozmarýn
- pepř
- sůl Celý recept HRÁŠKOVÉ RISOTTO
Suroviny:
- 7 rohlíků
- máslo na vymazání formy + tenké plátky na dokončení
- 400 ml mléka
- 2 vajíčka + 2 žloutky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 5 zralých sladkých hrušek
- 6 lžic pomerančové marmelády
- 4 lžíce čertsvé pomerančové šťávy
- 1 -2 lžíce hruškovice, nemusí být
- šlehačka nebo zmrzlina k podávání, nemusí být Celý recept Pomerančovo-hrušková žemlovka
Suroviny:
- 1 kg kančí plece
- asi 1 lžíce sádla (dle tučnosti slaniny)
- 3 velké cibule, na kostičky
- 200 g bílého špeku (iberijského) pokrájené na kostky
- 1 lžička drceného kmínu
- po 6 – 8 kuličkách jalovce, černého pepře a nového koření
- asi 3 snítky tymiánu
- 5 lžic tuzemáku
- 250 ml červeného vína
- asi 500 ml vývaru nebo vody na podlití
- 1 lžíce citronové šťávy + klínky citronu k podávání
Krupicové noky s tymiánem a sýrem:
Suroviny:
- 4 malá krůtí stehna dolní (paličky)
- 100 g másla
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g prrostlé slaniny, vcelku . např. anglické
- 2 velké mrkve
- asi 8 řapíků celeru (1kus)
- 1 pastinák
- 1 pórek
- svazek jarní cibule
- 3 bobkové listy
- hrst oregana
- asi 1/4 láhve sektu
Štouchané brambory se šalotkou:
Suroviny:
- 4 lžíce ječných krup
- 1 -1,5 l vývaru z vepřového kolena
- 4 střední brambory
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce másla
- 1 velká cibule nebo 2 menší, na kostičky
- 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
- ½ ostřejší klobásy, na kolečka
- 7 stroužků česneku
- 4 lžíce smetany 33%
- sůl a čerstvě mletý pepř
- malý svazek pažitky Celý recept Bílá ovarová česnečka
Suroviny:
- 150 g červené čočky
- 2 mrkve
- 3 ks řapíkatého celeru
- šalotka
- 3 stroužky česneku
- máslo
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička papriky
- citrónová šťáva
- čerstvá máta
- sůl, pepř
- cukr
- zakysaná smetana
- sušené chilli Celý recept POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář