reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svatební koláčky

Suroviny
Na obalení:

  • vanilkový cukr 100 g
  • cukr moučka 50 g

Na potření:

  • rum 250 ml
  • máslo 250 g

Na těsto:

Marinovaná žebra na medu

Suroviny

  • žebra 2-3 kg
  • grilovací koření
  • koření na krkovičku
  • med 4 lžíce
  • olej 1 sklenička
  • sójová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • brambory 10 ks
  • máslo
  • kukuřice 2-3 klasy

Na ozdobu:

Bramboračka

Suroviny

  • brambory 800 g
  • sušené houby 50 g
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer 1/4 bulvy
  • cibule 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • kmín 1 lžička
  • zeleninový vývar 1 l
  • česnek 5 stroužků
  • majoránky 2 lžíce
  • sůl
  • mletý pepř Celý recept Bramboračka
 

Domácí játrová paštika s toastovým chlebem

Suroviny

FRESH GINGER ALE

Suroviny:

MALINOVÁ CHARLOTTE

Suroviny:

  • mražené maliny
  • čerstvé lesní ovoce
  • toastový chleba
  • mascarpone
  • 1 lžíce smetany
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • moučkový cukr
  • 2 plátky želatiny
  • citronová šťáva
  • máta Celý recept MALINOVÁ CHARLOTTE

HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČERVENÉM VÍNĚ

Suroviny:

  • hovězí kýta
  • špek
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • 3 dcl vývaru
  • 1 a 1/2 cibule
  • rozmarýn
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na přílohu:

HRÁŠKOVÉ RISOTTO

Suroviny:

  • kulatozrná rýže
  • mražený hrášek
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • vývar
  • 1 šalotka
  • máslo
  • parmezán
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • pepř
  • sůl Celý recept HRÁŠKOVÉ RISOTTO

POLÉVKA Z KYSANÉHO ZELÍ

Suroviny:

Pomerančovo-hrušková žemlovka

Suroviny:

  • 7 rohlíků
  • máslo na vymazání formy + tenké plátky na dokončení
  • 400 ml mléka
  • 2 vajíčka + 2 žloutky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 5 zralých sladkých hrušek
  • 6 lžic pomerančové marmelády
  • 4 lžíce čertsvé pomerančové šťávy
  • 1 -2 lžíce hruškovice, nemusí být
  • šlehačka nebo zmrzlina k podávání, nemusí být Celý recept Pomerančovo-hrušková žemlovka

Kančí guláš s rumem + krupicové noky s tymiánem

Suroviny:

  • 1 kg kančí plece
  • asi 1 lžíce sádla (dle tučnosti slaniny)
  • 3 velké cibule, na kostičky
  • 200 g bílého špeku (iberijského) pokrájené na kostky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • po 6 – 8 kuličkách jalovce, černého pepře a nového koření
  • asi 3 snítky tymiánu
  • 5 lžic tuzemáku
  • 250 ml červeného vína
  • asi 500 ml vývaru nebo vody na podlití
  • 1 lžíce citronové šťávy + klínky citronu k podávání

Krupicové noky s tymiánem a sýrem:

Krutí stehna se sektem a šťouchané brambory s šalotkou

Suroviny:

  • 4 malá krůtí stehna dolní (paličky)
  • 100 g másla
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100 g prrostlé slaniny, vcelku . např. anglické
  • 2 velké mrkve
  • asi 8 řapíků celeru (1kus)
  • 1 pastinák
  • 1 pórek
  • svazek jarní cibule
  • 3 bobkové listy
  • hrst oregana
  • asi 1/4 láhve sektu

Štouchané brambory se šalotkou:

Bílá ovarová česnečka

Suroviny:

  • 4 lžíce ječných krup
  • 1 -1,5 l vývaru z vepřového kolena
  • 4 střední brambory
  • špetka drceného kmínu
  • 1 lžíce másla
  • 1 velká cibule nebo 2 menší, na kostičky
  • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
  • ½ ostřejší klobásy, na kolečka
  • 7 stroužků česneku
  • 4 lžíce smetany 33%
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • malý svazek pažitky Celý recept Bílá ovarová česnečka

RAJČATA PLNĚNÁ PĚNOU Z PRAŽSKÉ ŠUNKY

Suroviny:

POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Suroviny:

  • 150 g červené čočky
  • 2 mrkve
  • 3 ks řapíkatého celeru
  • šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • máslo
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička papriky
  • citrónová šťáva
  • čerstvá máta
  • sůl, pepř
  • cukr
  • zakysaná smetana
  • sušené chilli Celý recept POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.