|
|
|
Suroviny:
- syrové ryby (tuňák, losos, mořský vlk)
- 1,5 hrnku kulatozrnné rýže na sushi
- 2,5 hrnku vody
- mořské řasy nori na sushi
- 2 kousky řasy kombu
- wasabi prášek (případně hotová wasabi pasta)
- nakládaný zázvor
- sojová omáčka
- rýžový ocet
- cukr
- sůl Celý recept SUSHI
Suroviny:
- rýžový papír
- mleté vepřové maso
- krevety
- 1 mrkev
- 1/3 hlávky zelí
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- zázvor
- chilli paprička
- sójová omáčka
- řepkový olej
- sůl
- pepř
na omáčku:
Suroviny:
- 700 g moučných brambor uvařených ve slupce
- 1 vejce
- 220 – 250 g hrubé mouky + na vál
- sůl
- asi 200 g švestkových povidel
- 1 -2 lžíce rumu nebo slivovice
- 100 g marcipánu
- 80 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 80 – 100 g strouhanky na posypání Celý recept Povidlové taštičky s marcipánem
Suroviny:
- 800 g – 1 kg očištěné a nakrájené zeleniny na velikost sousta
- asi 150 g brokolice,
- 150 g lilku,
- 150 g cukety
- 150 g dýně,
- 100 g žampionů nebo shitake,
- 150 g cibule, 150g červené papriky…
- rostlinný olej na smažení ( množství podle nádoby, aby zelenina v oleji plavala jako ve fritéze), slunečnicový či řepkový
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu (maizeny)
- asi 300 ml ledové sodovky
- led nebo ledová tříšť
Na omáčku:
- 5 lžic lehké sojové omáčky
- 5 lžic sladkého rýžového vína mirin (prodávají supermarkety)
- 2 cm kus čerstvého zázvoru, na tenké nudličky
Na salát:
- 400 g bílé dlouhé ředkve (daikon)
- 1 lžíce medu nebo cukru
- 2 lžíce rýžového octa (prodávají supermarkety)
- 1 lžíce rostlinného oleje, nejlépe sezamového ale i řepkový
- 1 lžíce lehké sojové omáčky
- 1 lžíce opraženého sezamového semínka, nemusí být Celý recept Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve
Suroviny:
- 800 g prsních řízků, nakrájených podélně na proužky
- trocha olivového oleje
- 4 menší cibule, oloupané a rozpůlené
- 4 mrkve, očištěné a rozkrojené podélně na čtvrtiny
- 2 menší pórky, očištěné a šikmo rozkrojené na několik dílů
- 250 g jasmínové rýže
- plátek másla
- lžíce nasekané petrželky
Na marinádu:
Suroviny:
- 400 g suchých bílých fazolí, přes noc namočených
- 300 – 400 g předního hovězího, nakrájené na větší kusy
- 5 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- 2 snítky majoránky nebo tymiánu
- 1 petržel, na kolečka
- ½ menšího celeru, na kostičky
- 2 mrkve, na kolečka
- sůl
- 1 lžíce sádla
- 2 cibule, na kostičky
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 2 nožičky ostřejší klobásy, na kolečka
- 2 lžičky sladké papriky
- špetka pálivé papriky nebo chilli
- čerstvá majoránka na ozdobu Celý recept Fazolačka pro chlapy
Suroviny:
- 400 g krůtích jater
- 2 lžíce mouky
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 balíček mraženého hrášku
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce suchého sherry
- ½ lžičky rýžové mouky
- sůl, pepř
- miska vařené rýže Celý recept Krůtí játra po asijsku
Suroviny:
- 200 g těstovin – tagliatelle
- 750 ml mléka
- 100 g cukru
- 300 g švestek
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 50 g strouhanky
- 60 g másla + na vymazání formy
- mletá skořice
- povidla
- mandle Celý recept Švestkový nákyp
Suroviny:
- jablka v karamelu
- švestkový rozvar
- čerstvé švestky
- rozinky v rumu
- popuštěné máslo
- vejce
- 3 dcl mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- hladká mouka
- cukr
- 5 žloutků
- 5 bílků na sníh Celý recept Císařský trhanec se švestkami
Suroviny:
- 1 kg daňka – plecko
- 2 mrkve, 1 petržel, čtvrt celeru
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 100 g špeku
- 6 celých pepřů
- 5 jalovců
- 5 nových koření
- 1 bobkový list
- sůl
- 3 dcl červeného vína
- 1 dcl vody nebo vývaru
- perník na strouhání
- citron
- ocet
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce malinové marmelády
- čerstvé maliny
- sekané mandlepůl kapusty8 brambor vařených strouhaných
- sůl
- bramborová moučka
- strouhanka
- olej Celý recept Daněk načerno na malinách s kapustou a bramborovými kroketami
na vyšší plech o rozměru cca 30 × 40 cm
1 hrnek = 300 ml
- 4 velká jablka
- 5 celých vajec
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 vrchovatá lžička skořice
- ¾ hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1 hrnek slunečnicového oleje
- 100 g čokolády na vaření
- Jablka nakrájíme na malé kousky, nestrouháme je. Celý recept Jablkovo-ořechový koláč
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář