reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SUSHI

Suroviny:

  • syrové ryby (tuňák, losos, mořský vlk)
  • 1,5 hrnku kulatozrnné rýže na sushi
  • 2,5 hrnku vody
  • mořské řasy nori na sushi
  • 2 kousky řasy kombu
  • wasabi prášek (případně hotová wasabi pasta)
  • nakládaný zázvor
  • sojová omáčka
  • rýžový ocet
  • cukr
  • sůl Celý recept SUSHI

JARNÍ ZÁVITKY S CHILLI OMÁČKOU

Suroviny:

  • rýžový papír
  • mleté vepřové maso
  • krevety
  • 1 mrkev
  • 1/3 hlávky zelí
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • zázvor
  • chilli paprička
  • sójová omáčka
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř

na omáčku:

Povidlové taštičky s marcipánem

Suroviny:

  • 700 g moučných brambor uvařených ve slupce
  • 1 vejce
  • 220 – 250 g hrubé mouky + na vál
  • sůl
  • asi 200 g švestkových povidel
  • 1 -2 lžíce rumu nebo slivovice
  • 100 g marcipánu
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 80 – 100 g strouhanky na posypání Celý recept Povidlové taštičky s marcipánem
 

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve

Suroviny:

  • 800 g – 1 kg očištěné a nakrájené zeleniny na velikost sousta
  • asi 150 g brokolice,
  • 150 g lilku,
  • 150 g cukety
  • 150 g dýně,
  • 100 g žampionů nebo shitake,
  • 150 g cibule, 150g červené papriky…
  • rostlinný olej na smažení ( množství podle nádoby, aby zelenina v oleji plavala jako ve fritéze), slunečnicový či řepkový
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu (maizeny)
  • asi 300 ml ledové sodovky
  • led nebo ledová tříšť

Na omáčku:

  • 5 lžic lehké sojové omáčky
  • 5 lžic sladkého rýžového vína mirin (prodávají supermarkety)
  • 2 cm kus čerstvého zázvoru, na tenké nudličky

Na salát:

  • 400 g bílé dlouhé ředkve (daikon)
  • 1 lžíce medu nebo cukru
  • 2 lžíce rýžového octa (prodávají supermarkety)
  • 1 lžíce rostlinného oleje, nejlépe sezamového ale i řepkový
  • 1 lžíce lehké sojové omáčky
  • 1 lžíce opraženého sezamového semínka, nemusí být Celý recept Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží

Suroviny:

  • 800 g prsních řízků, nakrájených podélně na proužky
  • trocha olivového oleje
  • 4 menší cibule, oloupané a rozpůlené
  • 4 mrkve, očištěné a rozkrojené podélně na čtvrtiny
  • 2 menší pórky, očištěné a šikmo rozkrojené na několik dílů
  • 250 g jasmínové rýže
  • plátek másla
  • lžíce nasekané petrželky

Na marinádu:

Fazolačka pro chlapy

Suroviny:

  • 400 g suchých bílých fazolí, přes noc namočených
  • 300 – 400 g předního hovězího, nakrájené na větší kusy
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 2 snítky majoránky nebo tymiánu
  • 1 petržel, na kolečka
  • ½ menšího celeru, na kostičky
  • 2 mrkve, na kolečka
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule, na kostičky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 2 nožičky ostřejší klobásy, na kolečka
  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka pálivé papriky nebo chilli
  • čerstvá majoránka na ozdobu Celý recept Fazolačka pro chlapy

Krůtí játra po asijsku

Suroviny:

  • 400 g krůtích jater
  • 2 lžíce mouky
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 1 balíček mraženého hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce suchého sherry
  • ½ lžičky rýžové mouky
  • sůl, pepř
  • miska vařené rýže Celý recept Krůtí játra po asijsku

Sulc na vídeňský způsob

Suroviny:

Švestkový nákyp

Suroviny:

  • 200 g těstovin – tagliatelle
  • 750 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 300 g švestek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 60 g másla + na vymazání formy
  • mletá skořice
  • povidla
  • mandle Celý recept Švestkový nákyp

Císařský trhanec se švestkami

Suroviny:

  • jablka v karamelu
  • švestkový rozvar
  • čerstvé švestky
  • rozinky v rumu
  • popuštěné máslo
  • vejce
  • 3 dcl mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • hladká mouka
  • cukr
  • 5 žloutků
  • 5 bílků na sníh Celý recept Císařský trhanec se švestkami

Plněná pečená brambora

Suroviny:

Carský kaviár s blinami

Suroviny:

Daněk načerno na malinách s kapustou a bramborovými kroketami

Suroviny:

  • 1 kg daňka – plecko
  • 2 mrkve, 1 petržel, čtvrt celeru
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 100 g špeku
  • 6 celých pepřů
  • 5 jalovců
  • 5 nových koření
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 3 dcl červeného vína
  • 1 dcl vody nebo vývaru
  • perník na strouhání
  • citron
  • ocet
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce malinové marmelády
  • čerstvé maliny
  • sekané mandlepůl kapusty8 brambor vařených strouhaných
  • sůl
  • bramborová moučka
  • strouhanka
  • olej Celý recept Daněk načerno na malinách s kapustou a bramborovými kroketami

Královský bažant nadívaný křepelčím masem s hrozno-medovou omáčkou, karotkou a bramborovým pyré

Suroviny:

Jablkovo-ořechový koláč

na vyšší plech o rozměru cca 30 × 40 cm

1 hrnek = 300 ml

  • 4 velká jablka
  • 5 celých vajec
  • 1,5 hrnku krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • ¾ hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • 100 g čokolády na vaření
  • Jablka nakrájíme na malé kousky, nestrouháme je. Celý recept Jablkovo-ořechový koláč

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.