„V programu stanice TV Paprika přijdou na přetřes mimo jiné i speciality opravdu nevšedního rázu. Svátky a oslavy máme přece rádi všichni. Ať už se oslavuje v početné společnosti, s veselým halasem a tartasem, nebo jen intimně ve dvou, při sporém světle zapálené svíčky. A ke všem svátkům a oslavám jednoznačně patří i něco dobrého na zub.
Vždy, když se začínají blížit velké rodinné svátky, snad v každé pořádné hospodyni se probudí touha sestavit skutečně pamětihodné a nezapomenutelné menu, které by ostatní členy rodiny překvapilo skvělými kombinacemi pokud možno nevídaných chutí. Pro takové chvíle může být nový seriál Tamáse Jeneiho, nesoucí název „Jen pro labužníky”, neocenitelnou pomocí. Tento mladý mistr kuchař, známý jako stálý účinkující pořadů stanice TV Paprika, vykouzlí v každé epizodě vskutku přepychovou hostinu na váš stůl. Jeho speciality se skládají z neobvyklých surovin, oči na nich můžete nechat, přesto však nejsou nijak exotické. Seriál „Jen pro labužníky” je určen všem, kdo ve vaření hledají dobrodružství, všem těm, kdo se při slavnostních příležitostech – ať už jde o výročí svatby, narozeniny nebo štědrovečerní hostinu – chtějí před svými milými blýsknout něčím neobyčejným. A protože „mistrovská díla” Tamáse Jeneiho Tamás jsou nejenom chutná, ale vyznačují se i vysokým stupněm estetického účinku, budou pravou ozdobou vašeho svátečního stolu. Přizvěte si k oslavám stanici TV Paprika! Společně usedneme k prostřené tabuli a necháme se unést krásou i chutí specialit určených „Jen pro labužníky”.”
Zdroj: TV Paprika http://tvpaprika.hu/cs/musoraink/jen_pro_labuzniky
Recepty pořadu Jen pro labužníky:
- Ananasový tatar s polevou z granátových jablíček
- Baklažánové čipy s avokádovým krémem
- Bavariore s bílou čokoládou v rýžovém hávu
- Blanšírované mušle ve dvou barvách
- Candát v těstíčku s ananasem a šafránovou omáčkou
- Červený tuňák naložený v bazalkové marinádě
- Červený tuňák obalený v koření a papardelle se zeleninou jako těstovinová příloha
- Čokoládový nákyp s borůvkami v koňaku
- Čokoládový závin s mandlemi a marcipánem
- Dort ze smetanového sýra mascarpone s bílou čokoládou a polevou z brusinek a pomerančů
- Dýňová krémová polévka s husími játry, provoněná burgundskými lanýži
- Gazpacho s parmskou šunkou
- Gratinované mušle sv. Jakuba s věží z mozzarelly a rajčat
- Hlemýždí soustíčka na rajčatech podávaná na brokolicové placce
- Jelení hřbet v zeleném koření s kaštanovým pudingem s hříbky
- Jemná kachní pečeně se zeleninou ve smetanové zálivce a s omáčkou z medových koláčků
- Jižní ovoce pečené v kokosu
- Julienne na ruský způsob s lesními hříbky
- Kachna na pomerančích
- Kapří dary gratinované s voňavým parmezánem a křupavými bramborovými tyčinkami
- Krájená husí játra s pečenými jablky a flambovanými višněmi
- Kokosová roláda s bílými lanýži
- Lososí podkůvky se zeleninovým závinem a grapefruitovou omáčkou
- Lososí rizoto se zeleným chřestem
- Langusta s pilafem z divoké rýže v krémové omáčce tabasco
- Makrela v jemné bylinkové omáčce se zeleninou
- Kuřecí prsíčka plněná garnáty na lůžku z těstovin se zeleninou
- Mandlová omeleta s překvapením
- Marinovaný kapr se zeleninou
- Mořské plody na lůžku z černého rizotta
- Mořský ďas pečený v kořenném hávu
- Ořechové suflé s vanilkovou zmrzlinou a kandovanou pomerančovou kůrou
- Ovocná mísa s karamelovou pěnou z mascarpone
- Pěna ze smetanového sýra mascarpone s jahodovou polevou a čerstvou bazalkou
- Pochoutka mečouna s voňavým salátem
- Pečená kachna nadívaná těstovinami s oblohou z jarní zeleniny
- Ricottový dort s ovocem
- Rybí polévka „Flamendr”
- Salát z holubích volátek v sýrovém košíčku s jelení šunkou
- Skopový hřbet v makovém hávu se špenátovým pudingem a císařskými houbami
- Sladké tvarohové knedlíky v mandlovém hávu
- Sumčí filé špikované lanýži s bramborovou kaší a cuketami
- Tatarský biftek po francouzsku s dvojím kaviárem
- Thajská rybí polévka
- Žabí stehýnka po provensálsku
- Zaječí koruna s gulášem z lesních hub a tvarohovými knedlíky s estragonem
- Zapečený makový kuba s vanilkovou omáčkou
- Závin plněný dýní a mákem
- „Pelmeně” plněné pstružím filé s lososím kaviárem
Prosim Vas kde najdem recepty ktore dávate Svetove pochoutky a to Vietnamske a Thajske recepty? nikde ich nemôžu najit.